Společnost Epic Games investovala do hudební platformy Bandcamp
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Společnost Epic Games investovala do hudební platformy Bandcamp

Společnost Epic Games investovala do hudební platformy Bandcamp

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 3. 2022 11:13

Ani Epic Games neváhá investovat do zajímavých firem, společnost například v minulém roce pořídila Harmonix se značkami Guitar Hero a Rock Band. A právě do hudby nyní vkládá další peníze.

Reklama

  • Epic Games kupuje Bandcamp
  • Hudební platforma se soustředí na nezávislé umělce
  • Investice jí pomůže v dalším rozvoji

Předmětem akvizice je platforma Bandcamp, která je považována za bezpečný přístav nezávislých umělců. Hudebníkům totiž vyplácí v průměru 82 % z každé transakce, což je vzhledem ke konkurenci velmi pěkné číslo.

Epic Games oznamuje další akvizici, připojuje se studio Harmonix, které stojí za sérií Rock Band
i Zdroj: Hrej.cz

Epic Games oznamuje další akvizici, připojuje se studio Harmonix, které stojí za sérií Rock Band

Epic Games si zajišťuje další studio do své kolekce. Společnost si vedle Psyonix a dalších týmů zajistila vývojáře série…

24. 11. 2021 16:24

O akvizici informoval spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti - Ethan Diamond. V první řadě ubezpečil, že platforma bude i nadále pokračovat v poskytování služeb, základní vize s akcentem na podporu komunity se nijak nemění. Partnerství s Epic Games ovšem pomůže Bandcamp výrazně posunout.

Diamond naznačil, že se bude investovat do menších i větších úprav, ať už půjde o stránky navázané na alba, vývoj mobilních aplikací, vyhledávačů, platebních systémů, v plánu jsou i nové možnosti ohledně merchandisingu nebo produkce vinylů. Dalším cílem je prorazit na mezinárodní úroveň.

Bandcamp funguje už dlouhých 14 let, za tu dobu se objevilo hned několik subjektů, které měly zájem platformu odkoupit, ale teprve společnost Epic Games padla majitelům do oka, mimo jiné také díky tomu, že sdílí podobné hodnoty. Kolik za platformu zaplatila, to bohužel není známo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama