Splitgate se v plné verzi již nedočká tolika novinek. Tým se přesouvá k nástupci na Unreal Enginu 5
i Zdroj: Steam / Splitgate
Novinka Splitgate se v plné verzi již nedočká tolika novinek. Tým se přesouvá k nástupci na Unreal Enginu 5

Splitgate se v plné verzi již nedočká tolika novinek. Tým se přesouvá k nástupci na Unreal Enginu 5

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2022 11:45

Splitgate – které bylo pro specifické zpracování akce i použití trhlin opakovaně přirovnáno ke kříženci Portalu a Halo – se po vydání už dalšího obsahu nedočká. Navzdory tomu, že titul naplno vyjde teprve tento měsíc, došlo k oznámení, že studio už pracuje na nové hře. Jejich motivací je znovu navštívit vesmír jejich debutu v podání nové generace.

Reklama

  • Přísun významných novinek se Splitgate zastaví s vydáním plné verze
  • Autoři free-to-play akce se přesouvají k další hře, které rozvine jejich vizi Splitgate v Unreal Enginu 5

Studio 1047 Games vysvětluje, že vyvíjí novou střílečku na bázi Unreal Enginu 5, která bude zasazena do stejného univerza jako Splitgate. Společně s tím se také připomíná, že samo Splitgate vyjde z dosavadní otevřené bety už 15. září, načež se s novým cílem týmu obejde bez zásadních novinek. „Po pečlivém a dlouhém zvažování [se náš tým] nakonec rozhodl, že v zájmu toho, abychom vytvořili hru, kterou si fanoušci zaslouží – a vystavěli ji i tak, že se nesnaží jen přepracovat již existující produkt – ukončujeme vývoj dalších funkcí pro Splitgate,“ uvedlo 1047.

Splitgate se v plné verzi již nedočká tolika novinek. Tým se přesouvá k nástupci na Unreal Enginu 5
i Zdroj: Twitter / Splitgate

Pro kontext je dobré dodat, že ačkoli debut studia zahájil vstoupil na PC už v roce 2019, svou největší základnu hráčů našel až loni. Hra se s konzolovou betou stala okamžitě populární na zelené i modré platformě, a to až do té míry, že se vydání plné verze odložilo za účelem stabilizace infrastruktury. 

Studio v návaznosti na tento postup proto nyní dodává, že svou předešlou snahu hru zlepšit nezahodí náhlým vypnutím serverů. Opuštění bety bude tak průběžně následovanou zásobou menších aktualizací, které udrží hru funkční, ale také bez chyb. Mimo to dojde s plnou verzí i na obsah pro hráče. Autoři lákají například na první sezónu, bezplatný battle pass a některé novinky, jako jsou postavy a skiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama