Splatoon 3 ještě ani nevyšel a autoři už banují první hráče kvůli úpravám hry
i Zdroj: Nintendo
Splatoon 3 Novinka Splatoon 3 ještě ani nevyšel a autoři už banují první hráče kvůli úpravám hry

Splatoon 3 ještě ani nevyšel a autoři už banují první hráče kvůli úpravám hry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 9. 2022 09:32

Multiplayerová akce Splatoon 3, exkluzivní pro konzole Nintendo Switch, sice vychází až za zhruba týden, někteří hráči ale už nyní přišli o přístup k online službám hry, a možná i službám konzole jako takové. Dataminer totiž odhalil, že byl během víkendového testu Splatfest spuštěný anti-cheat a nemilosrdně banoval konzole hráčů, kteří využili upraveného klienta.

Reklama

  • Nintendo banuje hráče Splatoon 3, kteří v online demu využívali modifikovaného klienta

Nejde přitom o to, že by gametest čelil vyloženým cheaterům. Studio během víkendu nabídlo fanouškům možnost vyzkoušet připravovaný titul v demoverzi s částí obsahu. Moddeři ale například připravili speciální patch, který automaticky přeskočil tutorial a hráče rovnou pustil na střelnici. Ten sice fungoval bezvadně, jeho uživatelé ale brzy zjistili, že byli za úpravy hry zabanováni. Zatím není jasné, jestli přišli pouze o přístup k službám hry, nebo k celkové online podpoře svého Switche.

Na skutečnost upozornil dataminer OatmealDome. Ten připomíná, že první dva díly hry vyšly bez ochrany proti podvodníkům. V případě dvojky ale byla situace tak vážná, že byl v průběhu životního cyklu hry implementován poměrně agresivní anti-cheat. Stejná situace pak zřejmě bude platit i pro třetí díl.

Splatoon 3 vychází 9. září. Doufejme tedy, že se přísná ochrana vyplatí a na pestrobarevných bojištích se bude pohybovat minimum podvodníků a cheaterů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama