Spekulace o spojení s Kodžimou negativně ovlivnily vývoj survival hororu Abandoned
i Zdroj: Hrej.cz
Abandoned Novinka Spekulace o spojení s Kodžimou negativně ovlivnily vývoj survival hororu Abandoned

Spekulace o spojení s Kodžimou negativně ovlivnily vývoj survival hororu Abandoned

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 8. 2021 11:34

Když byl oznámen survival horor Abandoned, mnoho lidí v něm vidělo rukopis Hidea Kodžimy. Autoři ze studia Blue Box se sice od ikony herního průmyslu snažili distancovat, ani to jim ale nepomohlo. Nyní vyšlo najevo, že bláznivé spekulace negativně ovlivnily jejich práci.

Reklama

  • Ředitel vývoje Abandoned si postěžoval na divoké spekulace
  • Podle něj negativně ovlivnily proces vývoje

Fanoušci Hidea Kodžimy autory nejprve podezřívali, že ve skutečnosti pracují na značce Silent Hill, někteří zase v Abandoned spatřili podobnost s Resident Evil. Ani z jednoho přirovnání však vývojáři neměli radost, jelikož se snaží vytvořit originální počin. E-mailové schránky jim následně zaplavily dotazy na možnou spojitost s těmito hrami, s negativní odpovědí se však tazatelé nechtěli smířit, v divokém spekulování se pokračovalo i nadále. 

Ředitel vývoje Hasan Kahraman v jednom z posledních rozhovorů přiznal, že se domnělé spojení s Kodžimou proměnilo v malou noční můru. “To si nedovedete představit, bylo to opravdu šílené. Negativně to ovlivnilo proces vývoje, hodně nás to rozptylovalo. Ale jsem si jistý, že se lidem bude Abandoned opravdu líbit, do hry vkládáme velké naděje.”

Kahraman zároveň naznačil, kde se hra odehrává. “O hře toho zatím nemohu příliš prozradit, ale mohu říct, že se odehrává na opuštěném místě kdesi v Americe.” 

Abandoned je exkluzivitou pro PlayStation 5, vývojáři však již potvrdili, že se časem objeví také na PC. Hra by měla vyjít ještě během letošního roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama