Spekulace o příštím Call of Duty poukazují na systém morálky, příběhová rozhodnutí a důraz na realismus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o příštím Call of Duty poukazují na systém morálky, příběhová rozhodnutí a důraz na realismus

Spekulace o příštím Call of Duty poukazují na systém morálky, příběhová rozhodnutí a důraz na realismus

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 11. 2021 09:00 1

Letošní Call of Duty ještě ani nestihlo vyjít, už se ale vášnivě spekuluje o podobě příštího dílu. Internet zaplavily další detaily, které naznačují, že se dočkáme výrazných změn.

Reklama

  • Insider zveřejnil nové detaily k dalšímu Call of Duty
  • Údajně půjde o pokračování Modern Warfare z roku 2019
  • Hra má nabídnout systém morálky, který je podobný tomu z Red Dead Redemption 2
  • Autoři připravují příběhová rozhodnutí, důraz kladou na realismus a syrové scény

Čerstvé detaily navazují na starší informace, podle nichž bychom měli očekávat přímé pokračování Modern Warfare z roku 2019, na němž nyní usilovně pracuje studio Infinity Ward. Příběh údajně sleduje americké speciální jednotky ve válce proti drogovým kartelům v Kolumbii. 

Uživatel RalphsValve v několika příspěvcích na Twitteru tvrdí, že budou vývojáři pořádně odvážní. Do kampaně totiž údajně chtějí zakomponovat systém morálky, který je podobný tomu z Red Dead Redemption 2. Hráčovo chování a rozhodování ovlivní vyznění příběhu, jenž se na jistých místech větví.

Insider také zmiňuje velký důraz na realismus. Ten se odráží třeba v reakcích protivníků na zranění, animace znázorňující poslední vteřiny života budou odpovídat tomu, kam je trefil projektil, mohou se například snažit o zastavení krvácení. Zranění se zároveň odvíjí od typu použité munice, údajně nebude nouze o brutální scény, nepřítel může dokonce přijít o končetinu.

Další informace se týkají hratelných postav. Podle všeho reagují na okolnosti, během intenzivní akce mohou působit vystresovaně, což se projevuje třeba v tom, co a jak říkají, ale také například nemotorným přebíjením. Zbraň se navíc může zaseknout. Takový mechanismus už dnes nepřekvapí, zajímavá je ale zmínka o ztrátě náboje při snaze odblokovat zbraň. Ten totiž hráči mohou znovu sebrat a vložit do zásobníku. Smysl pro detail autorům evidentně nechybí.

Je ovšem na místě brát tyto informace s velkou rezervou. Activision další chystaný díl zatím nijak nekomentoval, na oficiální detaily si ještě nějaký čas počkáme. Na řadě je tým Sledgehammer Games a jeho Call of Duty: Vanguard, které vyjde už tento pátek.

Launch trailer pro Call of Duty: Vanguard láká na filmově laděnou kampaň, bohatý multiplayer a režim Zombies
i Zdroj: Hrej.cz

Launch trailer pro Call of Duty: Vanguard láká na filmově laděnou kampaň, bohatý multiplayer a režim Zombies

Od vydání Call of Duty: Vanguard nás sice stále dělí necelé tři týdny, podle autorů už je ale nejvyšší čas vypustit do světa…

18. 10. 2021 10:41
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama