Speedruny The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom už se pohybují pod jednou hodinou
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Speedruny The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom už se pohybují pod jednou hodinou

Speedruny The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom už se pohybují pod jednou hodinou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 6. 2023 17:45

Aktuální pecka The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zajímá fanoušky, zároveň je ale samozřejmě atraktivní záležitostí i pro komunitu speedrunnerů. Ti postupem času velmi dynamicky snižují čas potřebný pro dohrání hry za jakýchkoliv podmínek. Zatímco na začátku snah se rekordní časy pohybovaly kolem hodiny a půl, nyní už nejschopnější závodníci vidí závěrečné titulky po 59 minutách.

Reklama

  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom už byla pokořena pod jednu hodinu
  • Speedrunneři rychle posouvají rekord

Zatím rekordní pokus byl samozřejmě zaznamenán a nahrán na YouTube Samozřejmě obsahuje významné příběhové spoilery, pokud si tedy ze hry nechcete nechat vyzradit vůbec nic, raději si sledování nechte na později. Stále platí, že zhruba polovinu času hráč stráví v úvodní tutorialové lokaci, která jako jediná hráče omezuje v tom, co musí udělat. Poté se už vydává na závěrečnou zteč. I tak je ale samozřejmě součástí pokusu celá řada zajímavých fíglů, zneužívání chyb ve hře a dalších metod, jak potřebný čas maximálně stlačit.

Aktuální Zeldu tedy lze dohrát za desítky minut. Reálně v ní ale hráč stráví spíše desítky hodin. U předchozí Zeldy s podtitulem Breath of the Wild se mimochodem rekordní speedruny nakonec dostaly na hranici 23 minut. Naposledy vznikla série rekordních pokůs ani ne před měsícem, kdy vznikl rekord 23 minut a 42 vteřin. Jestli se na stejnou hranici postupně dostanou i průběhu Tears of the Kingdom zůstává otázkou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama