Speedrunner dohrál Halo Infinite na nejvyšší obtížnost… bez jediného výstřelu
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Infinite Novinka Speedrunner dohrál Halo Infinite na nejvyšší obtížnost… bez jediného výstřelu

Speedrunner dohrál Halo Infinite na nejvyšší obtížnost… bez jediného výstřelu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 1. 2022 12:36

Speedrunneři tradičně posouvají hranice možného i nemožného, a nevyhýbají se téměř žádným hrám. Jednou z těch působivějších ukázek schopností přinesl hráč s přezdívkou Simply & Slick, původním jménem Tom, který chtěl zjistit, zda lze Halo Infinite na nejvyšší obtížnost dohrát bez jediného výstřelu. U relativně těžké sci-fi akce založené na střelbě jde samozřejmě o divokou spekulaci, skutečně to ale jde, a výsledek vypadá velmi efektně.

Reklama

  • Speedrunner dohrál Halo Infinite na legendární obtížnost bez jediného výstřelu
  • Stačily mu zbraně na blízko a výbušné nádoby

Tom se pochopitelně nějakému tomu násilí nevyhnul, místo střelby si ale musel vystačit jen s přitahovací kotvičkou, kladivy, meči a vybuchujícími nádobami, které jsou rozeseté po mapách hry. Kampaní pak prošel za zhruba čtyři hodiny, při průchodu totiž samozřejmě využil ii řadu speedrunnerských zkratek a nedostatků hry. Ty nejlepší z nich pak zvýrazňuje kratší sestřih zveřejněný přímo na YouTube kanálu autora.

Dle blogu Kotaku bylo původním plánem hru projít jen pomocí pistole, tedy bez použití zbraní na blízko. To bylo ale nakonec příliš obtížnou výzvou, ve finále tedy podmínkou zůstal zákaz střelby. I tak nešlo o žádný med, hráč dle svých slov zemřel zhruba stokrát, polovinu smrtí mu přinesl závěrečný boss. Ostatně projít hrou na nejvyšší obtížnost je pořádná výzva i za standardních okolností.

Totožný speedrunner mimochodem tvrdí, že dosáhl rekordního času v dohrání hry za jakýchkoliv podmínek, alespoň co se konzolí týče. Problém je ale v tom, že nemá žádné záběry jako důkaz, pouze screenshot, který k oficiálnímu uznání nestačí. Dle něj se časomíra po udolání hry zastavila na neuvěřitelných 37 minutách a 46 sekundách. Současný platný konzolový rekord se přitom pohybuje kolem hodiny a čtyř minut. Tom by se tak zařadil na čtvrté místo i v konkurenci počítačů.

Standardní doba dohrání dle serveru Howlongtobeat.com se pohybuje kolem deseti až jedenácti hodin. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama