World of Warcraft Článek SPECIÁL: BlizzCon 2013

SPECIÁL: BlizzCon 2013

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

7. 11. 2013 23:54 1
Reklama

V pátek úderem 20. hodiny otevřel své brány BlizzCon, elitní akce všeh fanoušků Blizzardu a jejich her, na které nesmí chybět nikdo, kdo alespoň jednou v životě zakusil StarCraft, Warcraft, Diablo, anebo třeba nový Hearthstone. Z našeho pohledu jde o další z řady velice zajímavých příležitostí, kdy vám můžeme servírovat původní zprávy, zajímavosti a všechny podstatné novinky, abyste byli v obrze a nic vám neušlo. Abyste měli ve všech zprávách pořádek, nabízíme vám tento rozcestník, který bude po celý víkend (odshora) aktualizován a doplňován odkazy na jednotlivé zprávy. Přejeme vám příjemnou zábavu!

9. 11. - 02:14: FILMOVÁ NADĚJE

Pokud k vaším koníčkům vedle her patří i filmy, určitě jste už museli slyšet o tom, že se točí film na motivy World of Warcraft. Samo o sobě nejde o zrovna jednoznačný námět, režisér Duncan Jones se jej ale ujal s obrovsku péčí a na panelové diskuzi prokázal zápal i hlubokou znalost Warcraftu, resp. World of Warcraftu. Debata se vedla v hodně přátelském duchu a každý, kdo ze sálu odcházel, musel nabýt dojmu, že World of Warcraft má obrovský potenciál na to opravdu zabodovat. Na filmu se podílejí zkušení lide z velkých filmů typu Hvězdné Války, Avatar, Avengers, Batmani a spoustu dalších, kteří jsou navíc sami hráči a určitě do hry nenechají projít něco, co by logicky nesouhlasilo s načrtnutým univerzem. Pro jistotu nad natáčením drží ochranou ruku i samotní vývojáři, se kterými je vše náležitě konzultováno. Jednoduše řečeno, už se na ten příští prosinec těšíme!

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

9. 11. - 01:00: PRVNÍ TURNAJ V HEARTHSTONE MÁ VÍTĚZE

Že Blizzardu na své karetní hře HearthStone záleží dokázal historicky první turnaj Innkeeper's Invitational, který v sobotu proběhl i přesto, že je hra stále v uzavřené betě. Innkeeper's Invitational byl exhibiční turnaj, ve kterém se utkalo osm vybraných hráčů, kteří měli dokázat, že HearthStone má progamingový potenciál. Sedm zápasů vyvrcholilo dramatickým finálem, ze kterého vyšel vítězně američan Artosis, člen Team Liquid a také hráč StarCraftu II. Více o Inkeeper's Invitational a velkém finálovém zápase se dočtete v samostatné novince.

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

9. 11. - 21:20: KDYŽ MLUVÍ ŠÉF

Druhý den BlizzConu 2013 se už tradičně ponese v duchu panelových diskuzí a jednu z prvních si pro sebe samozřejmě uzurpoval šéf Mike Morhaime. Dotazy mířené na jeho hlavu se samozřejmě týkaly všech aktuálních témat a můžete vzít jed, že pokud někdo něco ví a je kompetentní to říct, pak je to právě švihák Mike. Jeho vystoupení se pro naše účely smrsknulo na tři stěžejní body, v nichž je naznačeno další možné pokračování World of Warcraft, přislíbena nejvyšší míra pozornosti a zápalu pro MOBA hru Heroes of the Storm a odhaleno datum uvedení chystaného filmu World of Warcraft.

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

9. 11. - 04:30: EVROPA PADLA

BlizzCon 2013, to nejsou jen informace o nových hrách, oznámení a panelové diskuze. V popředí stojí ostře sledované světové WCS finále ve StarCraftu II, ve kterém poměřuje síly šestnáct nejlepších z celého světa... No, z celého světa, tohle nám určitě nezbaštíte, všichni jsou z Jižní Koreje, tedy až na jediného zástupce z Evropy, hráče NaNiwa. Jeho cest do Anaheimu byla poměrně složitá, protože ještě 5. listopadu musel sehrát rozhodující bitvu s hráčem Revival, kterého porazil jasně 3:0. Kvůli formátu turnaje mu ale hned do prvního kola spadnul jeden z největších favoritů - Soulkey - který nedal švédskému hráči příliš šancí a po víězství 1:3 postoupil hladce do čtvrtfinále. Výsledky můžete sledovat na oficiální stránce turnaje, kde je k dispozici živý stream z jednotlivých soubojů i doprovodných akcí. Momentálně probíhá čtvrtfinále, finálová klání jsou na pořadu v noci ze soboty na neděli.

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

8. 11. - 23:30: O SLOVO SE HLÁSÍ DIABLO

Po World of Warcraft, Heroes of the Storm a Hearthstonu se o slovo konečně přihlásil i datadisk pro Diablo III - Reaper of Souls. Vývojáři představili zcela nový adventurní režim, ve kterém dostanete spoustu volnosti a kapku nového obsahu navíc. Objevují se však kritické poznámky trefující se do možná až příliš okatého vykrádání sebe sama. Vedle těchto informací vypluly na povrch i detaily ohledně PS3 a PS4 verzí, které mezi sebou budou umět sdílet postavy a na next-genu si budete moci hru vychutnat ve Full HD rozlišení a 60 fps. Pokud patříte ke skeptikům, kteří tvrdí, že Diablo je výlučně PC záležitost, pak se určitě mrkněte na recenzi X360 Diabla III, ve které hru, možná i navzdory očekávání, chválíme za bezproblémové zpracování pro ovladač.

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

8. 11. - 20:00: VELKÝ START

Blizzcon 2013 byl zahájen v očekávaném stylu, se spoustou efektů a za přítomnosti těch nejdůležitějších lidí z Blizzardu. Na pódiu se postupně vystřídali prezident Mike Morhaime, lead designér StarCraftu II Dustin Browder, CCO Rob Pardo, nebo designér Chris Metzen. Ti všichni mluvili směrem ke svým hrám a ujali se představování toho, na co fanoušci čekali už od léta.

V první řadě jde o odhalení datadisku Warlords of Draenor, který dává vědět i těm posledním skeptikům, ze World of Warcraft stále žije. Pravda, počet hráčů se snížil a momentálně čítá 7,6 milionů, i to je ale číslo, na které mnohdy nedosáhne žádná z nových MMO her. Blizzard navíc bere útokem i zcela nové hráče a snaží se je přilákat do hry novým vzhledem stávajících hratlených postav, možností instantně vylevelovat na úroveň 90 a spoustu dalšího. Jednoduše řečeno - Draenor bude svědkem dalších epických bitev a pokračování nekonečného boje mezi Aliancí a Hordou.

RÁNA DO BŘICHA KONKURENCI I HRÁČŮM

Druhým stěžejním bodem bylo první bližší představení MOBA hry Heroes of the Storm, které vychází z myšlenek, které hra měla ještě v době, kdy se jmenovala Blizzard All-Stars. Za zdánlivě známých pravidel a na bojišti, které jste už mnohorkát pokořili ve všech DOTÁch a LoLkách, se střetnou ikonické postavy snad ze všech her, které kdy Blizzard vydal. Jim Raynor, Tyrael, Diablo, Kerriganová, Demon Hunter... Tihle všichni si půjdou po krku a nebyl by to Blizzard, kdyby nepřidal i něco navíc. Kromě v podstatě monotónního vybíjení celé mapy, věží a dalších ptákovin, přidají vývojáři do map krátké scénáře a rozdělí hru na několi fází.

Poslední nosnou informací z úvodního ceremoniálu pak bylo odsunutí otevřeného betatestu Hearthstonu na prosinec a možná ještě dál s tím, že si budou moci všichni zahrát až do ledna. Hearthstone se po svém vydání na PC vydá také směrem k mobilním platformám podporujícím iOS a Android.

SPECIÁL: BlizzCon 2013
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama