Sony už prodalo více než 10 milionu kusů PlayStation 5. Hráči ho využívají intenzivněji než předchůdce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony už prodalo více než 10 milionu kusů PlayStation 5. Hráči ho využívají intenzivněji než předchůdce

Sony už prodalo více než 10 milionu kusů PlayStation 5. Hráči ho využívají intenzivněji než předchůdce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 7. 2021 16:57

Společnost Sony, potažmo šéf její herní divize Jim Ryan, se pochlubila obrovským prodejním milníkem. Nejnovější konzole PlayStation 5 se totiž prodalo už přes deset milionu kusů, a zájem o ní je stále obrovský, vyšší než než nabídka. To ale neznamená, že by se ve firmě vedení jen plácalo po zádech, Ryan slibuje další práci.

Reklama

  • Jim Ryan se pochlubil, že se prodalo už deset milionů PS5
  • Konzole se prodává nejrychleji v historii značky
  • Hráči také konzoli hojně využívají a nakupují na ni hry
  • Ryan slibuje dál zlepšovat dostupnost

Hranici konzole konkrétně překonala 18. července a za stejnou dobu tak prodala více kusů konzole, než její předchůdce PlayStation 4. “I když PlayStation 5 putuje do domácností rychleji než jakákoliv z našich předchozích konzolí, je před námi stále spoustu práce protože poptávka po PS5 stále převyšuje zásoby. Chci aby hráči věděli, že ačkoliv se stále potýkáme s řadou příkoří a unikátních výzev, které před nás svět staví, naší absolutní prioritou zůstávají skladové zásoby,” ujišťuje zákazníky Ryan.

Také dodal, že se konzole nejen výborně prodává, ale hráči ji i aktivně využívají a dále na ní nakupují hry. Z ukazatelů aktivních uživatelů měsíčně a tržeb prodejů her vychází, že konzoli majitelé vytěžují intenzivněji než v případě minulé generace. Konzolový hit Ratchet & Clank: Rift Apart za měsíc od vydání prodal 1,1 milionu kopií, Returnal překonal 560 tisíc kusů a Spider-Man: Miles Morales už si připsal více než 6,5 milionu kusů. Zajímavé je, že letošního ročníku MLB The Show, který poprvé vyšel i na konzole Xbox, se prodalo dva miliony kopií napříč platformami, tedy nejvíce v historii značky. Celkem se ale do hry pustil dvojnásobek hráčů, což demonstruje sílu předplatného Xbox Game Pass.

Právě Xbox se úspěchy chlubil už včera. Microsoft totiž odhalil, že je Xbox Series X a S nejrychleji prodávanou konzolí výrobce. Přesná čísla ale nezveřejnil. Lze předpokládat, že budou citelně nižší, než u japonské konkurence. Na druhou stranu divize Xbox vykázala jedenáctiprocentní meziroční nárůst tržeb, což je velmi dobrý výsledek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama