Sony si patentovala umělou inteligenci, která bude hrát za vás
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony si patentovala umělou inteligenci, která bude hrát za vás

Sony si patentovala umělou inteligenci, která bude hrát za vás

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 4. 2021 09:17

Zhruba před rokem jsme informovali o patentu, skrze který si Sony připravovala půdu pro umělou inteligenci schopnou poradit hráčům v řešení těžkých hádanek a překonávání náročných překážek. Jistá forma nápovědy přišla s konzolí PlayStation 5, tam ale snahy japonské společnosti nekončí.

Reklama

  • Patent naznačuje asistenta, který bude schopen převzít ovládání konkrétní hry
  • Asistent pomůže v náročných pasážích
  • V multiplayeru převezme ovládání, když je hráč nucen rychle odejít

Objevil se totiž další patent. Zde také figuruje pojem umělá inteligence, ta by ale měla zvládnout daleko víc, než jen napovědět, jak se posunout dál. AI dle návrhu sleduje chování hráče, které následně dokáže napodobit. To znamená, že po nějaké době zvládne ovládání zcela převzít, přičemž zůstává věrná specifickému hernímu stylu a dělá stejná rozhodnutí, jaká by s největší pravděpodobností udělal daný hráč.

Sony si patentovala umělou inteligenci, která bude hrát za vás
i Zdroj: Hrej.cz

K čemu je taková funkce dobrá? Umělá inteligence by se mohla chopit kormidla během náročných pasáží, které se hráči zkrátka nedaří překonat. Popis patentu přímo uvádí, že by bylo ve hře zaznamenáno, jaké segmenty hráč splnil s pomocí virtuálního asistenta.

Dalším příkladem využití jsou momenty, kdy hráč musí nutně odejít, třeba ke stolu, kde na něj čeká rodina s večeří. Těžko se vysvětluje, že se multiplayerová hra prostě nedá zapauzovat, rodinnou pohodu by mohl asistent zachránit tím, že se “chopí ovladače”, než se člověk vrátí.

Sony se koncem roku 2019 zavázala, že bude zkoumat možnosti využití umělé inteligence, která by měla napomoci ke zvýšení hodnoty produktů spojených se značkou PlayStation. Krom gamingu ale zaměřuje výzkum také na další oblasti, například na gastronomii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama