Sony si patentovala systém na pořádání turnajů na konzolích PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony si patentovala systém na pořádání turnajů na konzolích PlayStation 5

Sony si patentovala systém na pořádání turnajů na konzolích PlayStation 5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 7. 2021 10:40

Zdá se, že Sony i nadále zkoumá možnosti na poli kompetitivního hraní. Nově zaregistrovaný patent totiž naznačuje, že by se majitelé konzolí PlayStation mohli dočkat rozhraní pro pohodlné organizování turnajů.

Reklama

  • Patent odkazuje na systém pro pořádání turnajů
  • Měl by usnadnit organizování turnajů na konzolích PlayStation 5
  • Sony patent oficiálně nekomentovala

Patentu si všimli redaktoři magazínu Segment Next. Z jeho popisu vyplývá, že Sony připravuje možnost pro pořádání turnajů, který mohou využívat i konkrétní hráči, a to na úrovni dané platformy (zřejmě skrze PlayStation Network). 

Počítá se s širokými možnostmi, organizátoři mohou nastavit klíčové parametry, například typ turnaje (vyřazovací, švýcarský systém, deathmatch a další), počet hráčů, trvání jedné hry, typ mapy a tak dále. Zajímavým detailem je návrh na doplňující systém, který by určoval úroveň hráčů na základě úspěchů získaných v dané hře.

V souvislosti s patentem se připomíná, že Sony letos v březnu investovala do Evolution Championship Series, největšího turnaje v bojových hrách, který láká pozornost diváků z celého světa, čehož by eventuálně mohla využít. 

Tomu nasvědčuje i další patent, který se objevil v polovině května. Ten se zase týká sázení na e-sportové zápasy. Systém by měl využívat záznamy o posledních výkonech daného sportovce, z nichž následně vygeneruje konkrétní kurz, jenž pak nabídne divákům. 

Sony nicméně žádný z patentů nekomentovala. Může se tedy stát, že z nich nakonec nic nebude. Sluší se ale dodat, že Evo Online 2021 startuje 6. srpna, možná právě během ostře sledovaného turnaje dojde na nějaké oznámení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama