Sony potvrzuje bezztrátovost prodeje PS5 a přípravu dalších 12 milionů konzolí do dubna příštího roku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony potvrzuje bezztrátovost prodeje PS5 a přípravu dalších 12 milionů konzolí do dubna příštího roku

Sony potvrzuje bezztrátovost prodeje PS5 a přípravu dalších 12 milionů konzolí do dubna příštího roku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 8. 2021 16:25 2

Přetrvávající situace s nedostatkem elektronických komponent, vedoucí k dlouhodobé nedostupnosti PlayStationu 5, se nejspíše blíží ke konci. Sony v rámci konferenčního hovoru oznámila, že pro aktuální fiskální rok, končící 31. března 2022, plánuje na trh dodat dalších 12 milionů jednotek PlayStationu 5.

Reklama

  • Sony potvrdila, že varianta PS5 s optickou mechanikou není již prodávána se ztrátou
  • Spolu s informací o prodeji také oznámila plán na vyexpedování dalších 12 milionů PS5
  • Dočkat bychom se jich měli do konce března příštího roku

Podle finančního ředitele Sony Hirokiho Totokiho je cílem společnosti do konce probíhajícího finančního období vyexpedovat dalších 14,8 milionu kusů PlayStationu 5. V rámci plánovaného navýšení by se tak celkové číslo vyprodukovaných konzolí pohybovalo k dubnu příštího roku na hranici 22,6 milionu kusů. Dopomoci k úspěšnému zvládnutí cíle má zejména dostatek polovodičových součástek, které si již Sony stačila obstarat.

Spolu s nahlédnutím do věcí budoucích se Sony taktéž pochlubila, že optickou mechanikou vybavený model PlayStationu 5, který tvoří – a lze předpokládat, že i bude tvořit – valnou většinu prodejů, není již prodáván se ztrátou. U levnějšího modelu, který optickou mechaniku postrádá, je sice situace dle finančního ředitele méně příznivá. Totoki nicméně i zde dodává, že ztrátovost méně úspěšného modelu plně pokrývá výdělečnost dalšího nabízeného hardwaru, rozšiřujících periferií a PlayStationu 4.

S ohledem na rostoucí dostupnost PlayStationu 5 jsme byli v posledních dnech také informováni, že nejnovější konzole Sony dokázala v kombinaci obou variant už úspěšně překonat hranici 10 milionů prodaných kusů

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama