Sony oznámilo nový herní telefon a lákavé příslušenství k němu. Češi však mají smůlu
i Zdroj: Sony / Xperia 1 IV Gaming Edition press kit
Mobilní hraní Novinka Sony oznámilo nový herní telefon a lákavé příslušenství k němu. Češi však mají smůlu

Sony oznámilo nový herní telefon a lákavé příslušenství k němu. Češi však mají smůlu

Jakub Fišer

Jakub Fišer

14. 9. 2022 10:00

Japonský gigant Sony je známý kromě výroby audiotechniky, televizí a herních konzolí PlayStation také svou řadou smartphonů Xperia. Na svém domácím trhu nyní firma představila očekávanou herní úpravu vlajkové lodě Xperia 1 IV.

Reklama

  • Sony uvedlo herní variantu svého modelu Xperia 1 IV s větší pamětí
  • Hráči mají k dispozici taktéž multimediální držák Xperia Stream s HDMI a LAN portem
  • Vylepšený telefon vyjde v přepočtu na 36 tisíc korun, držák na skoro 5 tisíc korun

Horkou novinkou má být model Xperia 1 IV v provedení Gaming Edition. Oproti své “klasické” variantě nabízí 16 GB RAM LPDDR5 a 512GB úložiště pro data uživatele. Veškeré ostatní specifikace zůstávají: 6,5″ OLED displej se 4K rozlišením a 120Hz frekvencí, 5000mAh baterie či procesor Snapdragon 8 Gen 1.

Tento nový kousek prodává na japonském trhu obchod Docomo, který jej nabízí za 175 tisíc jenů, tedy asi 36 tisíc korun v přepočtu včetně DPH. Problém je v tom, že tyto exkluzivity nechává Sony velmi často pouze pro domácí zákazníky, do Evropy se tak mobil dost možná ani nepodívá. Oficiální info o dostupnosti mimo Japonsko však zatím nemáme.

Příslušenství Xperia Stream

Kromě nového telefonu Sony uvedlo taktéž speciální držák jménem Xperia Stream. Tento dok je kompatibilní pouze s Xperia 1 IV a nabízí možnost smartphone při hraní pohodlně nabíjet a také jej ochlazovat dodatečnými větráčky.

Nepřidává bohužel žádná další tlačítka, umožňuje ale připojit drátová sluchátka přes 3,5mm audiojack, HDMI kabel pro stream na televizi či plnotučný LAN port pro připojení k internetu kabelem. Cena příslušenství je 23 100 jenů, tedy asi 4 900 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama