Sony obrátila. PS Store nakonec na PS3 a PS Vita uzavřen nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony obrátila. PS Store nakonec na PS3 a PS Vita uzavřen nebude

Sony obrátila. PS Store nakonec na PS3 a PS Vita uzavřen nebude

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 4. 2021 09:22 1

Sony koncem března oznámila, že došlo k rozhodnutí uzavřít oficiální digitální obchod na konzoli PlayStation 3, o podporu měly přijít i handheldy PlayStation Vita a PlayStation Portable. Společnost však uznala, že se maličko unáhlila.

Reklama

  • Majitelé konzolí PlayStation 3 a PS Vita si zachovají přístup do oficiálního obchodu
  • Handheldu PSP se rozhodnutí netýká, zde bude PS Store uzavřen v červenci
  • S informací přišel Jim Ryan, prezident Sony Interactive Entertainment

Informace o uzavření PlayStation Store se samozřejmě nelíbila majitelům výše zmíněných konzolí, kteří by tak přišli o možnost pořídit si konkrétní tituly a rozšiřující obsah v podobě DLC. Hráči dali jasně najevo, co si o rozhodnutí myslí. A tím zřejmě donutili vedení společnosti k zamyšlení.

V krátkém příspěvku na oficiálním PlayStation blogu se o slovo přihlásil prezident Sony Interactive Entertainment – Jim Ryan. „Nedávno jsme hráčům oznámili, že PlayStation Store na PS3 a PS Vita plánujeme v létě uzavřít. Po další úvaze je však jasné, že jsme udělali špatné rozhodnutí. Dnes tedy mohu s radostí říct, že budeme PlayStation Store udržovat v provozu pro zařízení PS3 a PS Vita. V případě PSP budou funkce spojené s obchodem ukončeny 2. července 2021, tak jak bylo v plánu.“

Ryan dále vysvětluje, že k původnímu rozhodnutí uzavřít PlayStation Store došlo na základě několika faktorů, mezi nimiž byly obtíže spojené s udržováním obchodu na starších platformách, ale také snaha soustředit prostředky na novější zařízení, kde se pohybuje většina hráčů. Poté si ale uvědomili, že mnoho lidí stále vítá možnost pořídit si klasické hry na PS3 a PS Vita. „Jsem rád, že můžeme pro naše hráče udržet část naší historie naživu, zatímco budeme pokračovat v tvorbě špičkových herních světů pro PS4, PS5 a další generaci VR,“ uzavřel prezident SIE s krátkým poděkováním za zpětnou vazbu.

Dá se očekávat, že se otázka spojená s uzavřením obchodu na zmíněných platformách opět brzy vrátí, není úplně jasné, jak dlouho bude Sony ochotná konzole podporovat. Problém s přístupem ke starším titulům by se dal vyřešit v rámci zpětné kompatibility, zde ale společnost naráží na technické problémy, které zatím nedokázala překonat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama