Sony kupuje studio Haven, které minulý rok založila Jade Raymond. Tým si zachová kreativní svobodu
i Zdroj: Haven Studios
Novinka Sony kupuje studio Haven, které minulý rok založila Jade Raymond. Tým si zachová kreativní svobodu

Sony kupuje studio Haven, které minulý rok založila Jade Raymond. Tým si zachová kreativní svobodu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 3. 2022 08:00

Jade Raymond přesně před rokem oznámila, že zakládá vlastní nezávislé studio Haven, spolu s několika bývalými kolegy odstartovala další kapitolu své kariéry. Hned od počátku avizovala, že bude připravovat exkluzivitu pro PlayStation 5, díky strategickému partnerství se Sony zajistila potřebné finance na rozjezd prvního projektu. Charakter spolupráce se však zásadně proměnil.

Reklama

  • Společnost Sony investovala do Haven Studios
  • Jde o její první studio v Kanadě
  • Studio si i nadále zachová kreativní svobodu
  • Jade Raymond se těší na spolupráci s dalšími týmy v rodině PlayStation Studios

Společnost Sony se došla k závěru, že se do Haven Studios zkrátka vyplatí investovat, studio tedy rovnou odkoupila. Akvizici na PlayStation Blogu okomentoval prezident PlayStation Studios - Hermen Hulst, více však prozradil až v komentáři pro magazín GamesIndustry.biz. Uznal, že studio sice mohlo i nadále zůstat v pozici externího partnera, nově vnikající projekt však udělal velmi dobrý dojem. “To, co v Haven vytvořili, je pro nás opravdu vzrušující, chtěli jsme tento vztah zkrátka prohloubit,” vysvětlil, přičemž poukázal na nebývalý pokrok, jaký Raymond spolu se svými kolegy učinila. Týmu se dokonce daří plnit časové plány, což se v herní branži příliš často nevidí, i tím si získal potřebné sympatie.

Jade Raymond založila vlastní studio
i Zdroj: Hrej.cz

Jade Raymond založila vlastní studio

Začátkem února nás překvapila zpráva o uzavření studií, která pracovala na exkluzivitách pro službu Stadia. Google rozpustil…

17. 3. 2021 08:05
1

Sony navíc díky této investici konečně zapíchne vlajku v Kanadě, kde lze najít ty největší producenty AAA her. Na zdejším trhu se pohybují Activision Blizzard, EA, Microsoft, Nintendo, Sega, Square Enix, Tencent, Take-Two i Ubisoft. Sony zde však chyběla. “Už jsem měl možnost vidět, jaký kalibr lidí dokáže Haven přitáhnout. Konečně jsme v Kanadě, konečně jsme v Québecu,” dodal Hulst. Zároveň podotknul, že si Haven zachová kreativní svobodu. “Z vlastní zkušenosti vím, že právě to vede k těm nejlepším možným hrám.”

A co na akvizici říká Jade Raymond? Rovnou přiznala, že jde o splněný sen. Tým si spolupráci se Sony údajně pochvaluje, není tedy důvod, proč ji neposunout na další úroveň. “Cítíme, že pokud budeme součástí rodiny PlayStation, můžeme skutečně udělat tu nejlepší možnou hru,” řekla a zmínila možnou spolupráci s Guerrilla Games, Naughty Dog, Media Molecule a Insomniac Games. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama