Sony kupuje platformu Repeat.gg. Do budoucna chce rozšířit nabídku esportových aktivit
i Zdroj: Repeat.gg
Novinka Sony kupuje platformu Repeat.gg. Do budoucna chce rozšířit nabídku esportových aktivit

Sony kupuje platformu Repeat.gg. Do budoucna chce rozšířit nabídku esportových aktivit

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 7. 2022 08:38

Není žádné tajemství, že se Sony aktivně zajímá o svět esportu. Společnost v březnu minulého roku investovala do Evolution Championship Series, největšího turnaje v bojových hrách, následně se objevily informace o patentu, který odkazoval na platformu pro sázení na esportové zápasy. A nyní se dozvídáme o akvizici Repeat.gg.

Reklama

  • Sony investovala do esportové platformy Repeat.gg
  • Ta bude poskytovat služby i pro hráče na PC a ostatních konzolích
  • V investici vidí možnost vyrůst a rozšířit služby

Stránka Repeat.gg se dá označit jako jedna z největších platforem, které se zaměřují na kompletní servis kolem esportových turnajů. Hosting, žebříčky, statistiky, odměňování hráčů - to vše dokáže Repeat zajistit. V aktuální nabídce her bychom našli například League of Legends, Dota 2, PUBG, Warzone či Fortnite. Od založení už zde proběhlo více než 100 tisíc turnajů, které přilákaly 2,3 milionu hráčů.

Ve vyjádření k akvizici je zmíněno, že majitelé platformy vždy razili heslo “esport pro každého”, čímž se snažili dát najevo, že se snaží zaměřovat na co nejširší okruh hráčů. Jak do toho zapadá odkoupení ze strany Sony? “Budeme mít přístup k dalším prostředkům, herním titulům a technologii, což nám umožní zvětšit tým, abychom mohli mohli Repeat posunout do různých směrů, o nichž se nám nikdy ani nezdálo,” říká manažer rozvoje Jeff Shull. 

Proběhl historicky největší esportový turnaj u nás - jak vypadalo Prague Champs?
i Zdroj: Prague Champs

Proběhl historicky největší esportový turnaj u nás - jak vypadalo Prague Champs?

Už asi není ani třeba zdůrazňovat, že profesionální hraní her, tedy esport, už dávno není výsadou malých skupinek, které se…

28. 6. 2022 17:00

Následně dodal, že jim investice v několika následujících letech umožní značný růst a přípravu nových funkcí, do budoucna by se chtěli stát synonymem pro esport. Navzdory akvizici ze strany výrobce konzolí PlayStation bude platforma nabízet služby i pro hráče na ostatních konzolích, nazanevře ani na PC.

“Naše vize v případě esportu byla vždy o bourání bariér mezi hráči, aby mohli soutěžit na všech úrovních,” řekl v rozhovoru pro Gameindustry.biz Steve Roberts, viceprezident pro globální kompetitivní hraní v SIE. Od týmu kolem Repeat.gg si slibuje především rozšíření nabídky esportových aktivit a pomoc při hledání nových možností v zapojení dalších hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama