Sony chystá dvě špičkové hry pro mobilní telefony. Jedna bude dokonce zdarma
i Zdroj: Sony / PS Plus press kit
Mobilní hraní Novinka Sony chystá dvě špičkové hry pro mobilní telefony. Jedna bude dokonce zdarma

Sony chystá dvě špičkové hry pro mobilní telefony. Jedna bude dokonce zdarma

Jakub Fišer

Jakub Fišer

13. 3. 2023 09:30

Objevují se spekulace, že Sony chystá dvojici zbrusu nových her pro mobilní platformy. Konečně bychom se tak mohli dočkat mobilních her, které nabídnou plnotučný zážitek – podobně jako na konzolích a PC.

Reklama

  • Sony podle úniků přinese na mobilní telefony 2 velké hry
  • Má jít o stylizované RPG a akční adventuru
  • Jedna hra bude zcela nová IP, zatímco druhá bude navazovat na již známý svět

Lovec úniků vystupující na Twitteru pod přezdívkou @ReportersOnDuty informuje o tom, že Sony PlayStation kutí dvě nové hry pro mobilní platformy. Informace jsou zatím extrémně nekonkrétní a kusé, něco ale přece jenom tuší.

Má tedy jít o dvě hry, přičemž obě poběží na Unreal Enginu 5. generace. Jedna z těchto novinek by měla být free-to-play, zdarma, zatímco druhá bude placená (není jasné, jestli jednorázově, anebo třeba v rámci předplatného Netflix).

Podle dosavadních úniků také víme, že jedna z těchto her by měla být zcela nová AAA IP, zatímco druhá by měla navázat na již známé univerzum. Nejčastěji se v tomto kontextu hovoří o Spider-Manovi nebo The Last of Us. Jedna z her bude 3D akční adventura, zatímco druhá bude 3D RPG s velmi stylizovanou grafikou.

Více informací v tuto chvíli nemáme, tipér @ReportersOnDuty však láká na bližší informace velmi brzy. V závěru také uvádí, že Sony PlayStation nasedá na dlouhodobý plán do roku 2025 přenést polovinu svých IP z konzolí a PC na mobilní platformy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama