Solidarita pro Rockstar. Herní průmysl vyjadřuje podporu vývojářům GTA 6
i Zdroj: Rockstar Games / GTA V press kit
Novinka Solidarita pro Rockstar. Herní průmysl vyjadřuje podporu vývojářům GTA 6

Solidarita pro Rockstar. Herní průmysl vyjadřuje podporu vývojářům GTA 6

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 9. 2022 14:35

I když herní průmysl nadšeně rozesílá uniklé záběry GTA 6 po celém internetu, v Rockstaru rozhodně takové nadšení nepanuje. Nejde pouze o to, že někdo udělal zničující chybu – jak už několikrát nejen tvůrci her sdíleli, rozšíření jejich práce bez jejich vědomí může být zdrcující. Vzhledem k renomé Rockstaru i série GTA si vážnost situace uvědomuje i „konkurence“, která nyní vyjadřuje všem zaměstnancům studia podporu.

Reklama

  • Vývojáři a tváře herního průmyslu vyjadřují solidaritu týmům z Rockstaru

Na Twitter se tak vyjádřila třeba viceprezidentka Xboxu Sarah Bond, která celé situace lituje. „Lituji celý tým v Rockstar Games. Takové odhalení může být pro mnohé zdrcující, a to kvůli tomu, že jej fanoušci kritizují ještě před tím, že je hra připravená na odhalení. Vím, že tvoří něco speciálního a nemohu se dočkat, že GTA 6 oficiálně ukážou,“ píše Bond na sociální síti.

Podporu sdílel i Neil Druckmann, ředitel studia Naughty Dog, který si podobnou situaci v minulosti taktéž zažil. „Pro všechny moje vývojáře kolegy, které zasáhl poslední únik – věřte, že i když je to v tuto chvíli zdrcující, ten pocit přejde. Jednoho dne budeme hrát vaší hru, oceníme vaše schopnosti, a úniky budou zapsány do poznámky pod čarou na Wikipedii. Pokračujte a dělejte umění,“ píše Druckmann.

Celou situaci odsoudili dokonce i insideři, kteří sami stojí za několika úniky. Jez Corden, redaktor Windows Central, na svém Twitteru odsoudil chování hráčské komunity. „Diskuze okolo GTA 6 je přesně ten důvod, proč sem nikdy a nikdy nebudu leakovat gameplay záběry z vývojové fáze hry. „OMG PROČ TO VYPADÁ TAK ŠPATNĚ?!“. Je to doslova nedodělaný produkt,“ rozčílil se Corden.

Bohužel se opět objevují tací, kteří na vývojáře nadávají nebo jim dokonce soukromě vyhrožují. Takové chování odsuzují mnozí hráči a rozhodně by nemělo být předmětem takové diskuze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama