Skryté cutscény s nukleárním mírem v Metal Gear Solid V bez podvodů dosáhnout nelze
i Zdroj: SecularTimes
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Skryté cutscény s nukleárním mírem v Metal Gear Solid V bez podvodů dosáhnout nelze

Skryté cutscény s nukleárním mírem v Metal Gear Solid V bez podvodů dosáhnout nelze

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 5. 2022 11:21

V roce 2015 skupina dataminerů odhalila, že je v tehdejší novince Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ukryta speciální tajná cutscéna. Ta se měla přehrát všem hráčům na konkrétní platformě, pokud by se společnými silami zbavili veškerých nukleárních hlavic, které lze vytvářet v systému základen Mother Base. Nejnovější zprávy ale hovoří o tom, že šlo o v zásadě nemožný úkol.

Reklama

  • Kanál Did You Know Gaming tvrdí, že je systém nukleárních zbraní v Metal Gear Solid V navržený tak nefér, že nelze dosáhnout skrytého konce
  • Ten vyžadoval, aby se všichni hráči z dané platformy zbavili jaderných bomb

Skvělá akce Hidea Kodžimy nabízela asynchroní multiplayerový režim, ve kterém hráči navzájem napadali své mateřské základny a mohli si navzájem krást zásoby nebo vojáky. Jednou z nejcennějších komodit byly jaderné bomby, které nebylo úplně jednoduché získat. Díky odhalení z dat hry jsme se dozvěděli, že je ve hře ukryta i výzva pro celou komunitu. Stačilo se na dané platformě (PC, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4) zbavit úplně všech hlavic a svět si mohl přiťuknout na oslavu jaderného odzbrojení.

To se mimochodem skutečně stalo. Skupina hráčů s přezdívkou Anti-Nuke Gang dokázala tuto scénu spustit na platformě PlayStation 3. Musela k tomu ale použít pár technických triků a později byli někteří členové zabanováni autory hry. Právě bany jsou navíc základní překážkou ve splnění cíle. Potrestaní hráči totiž stále můžou mít na své základně bomby, ale nelze je nijak napadnout a nebezpečných zbraní je zbavit. Samotné vlastnictví bomb také poskytuje hráčům výhody a znesnadňuje proniknutí na jejich základnu, vyhledávač takto ozbrojených hráčů krom toho moc nefunguje. 

Dle youtubového kanálu Did You Know Gaming je tedy v zásadě nemožné klasickým způsobem animaci spustit, i když by stačilo, aby Konami z pravidel vyřadilo cheatery.

Vydavatelství tak v podstatě hráčům nabídlo zajímavou metaforu. Hráči se sice mohou spojit a pokusit se dosáhnout ušlechtilého cíle. Z vůle “vyšší moci” je to ale v zásadě nemožné. To svým způsobem reflektuje sdělení příběhů série Metal Gear.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama