SingStar Článek SingStar – souhrnný test

SingStar – souhrnný test

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

24. 5. 2009 22:38 2
Reklama

Jednou z hlavních nevýhod klasických mikrofonů, které známe z PS2, byl kabel, který je spojoval se samotnou konzolí. Člověk zkrátka neměl šanci se vůbec odvázat, musel stát strnule před televizí a neustále si dávat pozor na to, aby svým rozmáchlým gestem neposlal nebohý přístroj k zemi. S kabely je však konec, neboť nové mikrofony využívají pro přenos vašeho hlasu rádiové frekvence, jež jsou zachytávány na přibalený USB adaptér. To ale může v domácnostech, kde je větší vlnový šrumec způsobit mírnou paseku. Mikrofony se sice bezproblémově a za použití jediného tlačítka spojí s bezdrátovou kolébkou, ovšem signál z ní může rušit příjem signálu z dálkových ovladačů k ostatním, převážně novějším přístrojům v domácnosti. Stačí však ovladačem namířit na přístroj z veliké blízkosti a problém je pryč. Přesto je lepší, když postavíte PS3 co nejdál od televize, neboť vás kvůli tomuto malému nedostatku může otravovat až vteřinové zpoždění vašeho hlasu, kvůli kterému jistě rádi využijete možnosti zcela ztlumit zvuk mikrofonů.

Ergonomie mikrofonů je řešena na jedničku, koneckonců se na první pohled prakticky neliší od pět let prověřeného standardu. Díky jemně matnému povrchu nehrozí náhlé vyklouznutí, neváží tolik, aby vás z nich začala po chvíli bolet ruka, a jejich průměr přesně pasuje do standardních muzikantských stojanů, které koupíte v každých hudebninách. Pohon obstarávají dvě AA baterie (hned čtyři naleznete v základním balení, bohužel nejsou nabíjecí) a vzhledem k absenci jakýchkoliv barevných blikátek (jeden z hlavních nedostatků konkurenčních Lips) vám vydrží opravdu dlouho, než je budete muset vyměnit. Navíc se automaticky po patnácti minutách nečinnosti vypnou, což jistě ocení zapomnětliví zpěváci. Barevné odlišení pro oba hráče je díky obyčejným plastovým proužkům na první pohled jasně patrné.

Stejně jako u klasických drátových mikrofonů, i tyto zbrusu nové kousky skvěle zachytávají výšku hlasu, ovšem nově s nimi lze ovládat (pouze v SingStar Pop Edition, dodávané přímo v balení) i samotný pohyb v menu a výběr dalších písniček, čímž odpadají zbytečné prostoje s manévrováním pomocí joypadu. Zkrátka a dobře si „řeknete“ jakou písničku chcete zazpívat a integrovaný systém ji na 99% najde. Není ani třeba dělat jakoukoliv kalibraci, zkrátka tuto funkci zapnete a ona funguje. Chytne se na jakýkoliv hlas, dokonce i na hodně nezřetelné huhlání vám většinou vyhledá přesně tu písničku, kterou chcete. Dobrou zprávou na konec je fakt, že mikrofony bezchybně fungují s jakoukoliv jinou rytmickou hrou na PS2/PS3 (Guitar Hero, Rock Band) a díky chytrému firmwaru dokonce ani není třeba nic extra nastavovat. Jednoduše do konzole zapojíte adaptér a o nic dalšího se nestaráte.

SingStar – souhrnný test
i Zdroj: Hrej.cz

Plusy:

- Konečně bezdrátové mikrofony!
- Fungují se všemi ostatními rytmickými hrami.
- Bezchybná technická stránka.

Minusy:

- Mohou rušit některé přístroje v domácnosti.
- Měly tu být už dřív :)

Koupit? Bez váhání jděte do toho!

SingStar ABBA

Švédské kvarteto, které v sedmdesátých letech vyšvihlo vítězství v soutěži Eurovize (ano, té Eurovize) mezi smetánku, je znovu v kurzu. Kromě muzikálu Mamma Mia! a stejnojmenného filmu z toho těží právě SingStar ABBA. Na disku se totiž nachází naprosto všechny hity, které kdy tato čtveřice vydala, obohacené o vyčištěné zvukové stopy a původní, z dnešního hlediska hodně úsměvné videoklipy. Waterloo; Gimme, Gimme, Gimme; Winner Takes It All a nezapomenutelná Dancing Queen vás i dnes dovedou chytnout za srdce se stejnou intenzitou, jako to udělaly s miliony lidí před třiceti lety. Samozřejmě záleží na tom, zda je právě toto váš hudební šálek čaje, ovšem pokud jste si alespoň jednou u rádia prozpěvovali Dancing Queen a nemáte k tomuto stylu hudby vyložený odpor, jedná se o jasnou první volbu v rozhodování jaký rozšiřující SingStar si pořídit.

Koupit? Rozhodně!

SingStar Queen

Pokud byla ABBA spíše pro děti diskoték se stroboskopy a svítící koulí u stropu obýváku, rockoví bohové z Queen sednou zase druhé, jistě také hodně početné skupině amatérských zpěváků. Výběr skladeb sice mapuje pouze to nejúspěšnější období (tedy s Freddiem Mercurym jakožto zpěvákem), ovšem jelikož z něj pochází všechny důležité skladby, tak je to vlastně k dobru věci. Můžete se těšit na Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions nebo Radio Ga Ga a The Show Must Go On (poslední dvě jmenované pouze ve verzi pro PS3). Až dosud tedy vše v nejlepším pořádku. Problém však je, že písničky od Queen nefungují až tak dobře jako party hra, což SingStar samozřejmě je. Pustíte si jednu, druhou, třetí a už byste nejradši končili, protože máte zkrátka dost a nedovedete si pořádně vysvětlit, čím to je. Přesto jako příjemný oddych od popových blekotů poslouží SingStar Queen velmi dobře i na slabou čtvrthodinku rozjetého sobotního večera.

Koupit? S výhradami ano.

SingStar – souhrnný test
i Zdroj: Hrej.cz

SingStar Pop Edition

Spolu s mikrofony dostanete v luxusní červené krabici i tento disk, na němž se skrývá plných třicet odrhovaček parketů, které v předchozích pětadvaceti letech zněly na MTV. Obyčejnému českému hráči, který si maximálně sem tam pustí rádio, tím pádem bude minimálně polovina playlistu velikou neznámou, častokrát však v příjemném slova smyslu. I samotný název tak trochu lže, protože kromě klasického popu, reprezentovaného třeba Robbie Williamsem a Pink si pořádně procvičíte hlasivky u rockových vypalovaček od Kings of Leon, The Killers a Bon Joviho a zlaté řetězy zase budete moci navléct u will.i.am-a a Nellyho. Celkově však celý SingStar Pop Edition působí značně nesourodým dojmem narychlo zplácaného datadisku s několika opravdu výbornými výjimkami. Pokud by se však neprodával v krabici spolu s mikrofony, nebylo by to příliš atraktivní zboží. Přeci jen, za stejnou cenu si můžete ze SingStore stáhnout spoustu lepších skladeb.

Koupit? Pouze v balíku s mikrofony, samostatně spíše nebrat.

SingStar PS3

První SingStar, který kdy na PS3 vyšel a hned se může pyšnit tím, že je i bezkonkurenčně nejlepší. Samozřejmostí je stahování písniček ze SingStore (což můžete s jakoukoliv jinou PS3 verzí SingStar) a široký výběr skladeb, kterých je rovných třicet. Ovšem ten výběr, panečku! Samé hvězdy, které zná naprosto každý a které budou ozdobou vaší víkendové party. Cardigans, Blur, R.E.M., OutKast, Radiohead, Razorlight, U2, Wolfmother, The Killers, Gorillaz. A to jsme teprve na začátku. Všechno to moc pěkně sedí dohromady a můžete si být jisti, že ani jednu nepřeskočíte kvůli tomu, že by nebyla zajímavá nebo ji nikdo neznal. Spíše projedete pěkně celý seznam položku po položce…a pak ještě jednou…a znova!

Koupit? Naprostá nutnost, základ vaší sbírky!

SingStar Vol. 3

Druhé rozšíření základní hry v lecčems připomíná předchozí Pop Edition. Také zde najdeme některé známé interprety (Aerosmith, Smashing Pumpkins, Coldplay), některé naprosto neznámé (The Communards, Transvision Camp, Feargal Sharkey) a některé, jež vás s neznámou písničkou mile překvapí tak, že si možná koupíte jejich album (Sara Bareilles, Kate Bush). Bohužel se jedná opět o velmi nesourodý výběr, který postrádá hlavu a patu. Několik písniček si možná vyzkoušíte, ale rychle budete utíkat k dalšímu disku. To ovšem neznamená, že by se jednalo o špatný výběr. Jenom nedovede udržet vaší pozornost tak dlouho, abyste s ním strávili třeba celý večer a přitom se nezačali nudit.

Koupit? Spíše ano.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama