Šílení moderátoři, podivní designéři, nefunkční technika. Připomeňte si pamětihodné momenty E3
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Šílení moderátoři, podivní designéři, nefunkční technika. Připomeňte si pamětihodné momenty E3

Šílení moderátoři, podivní designéři, nefunkční technika. Připomeňte si pamětihodné momenty E3 | Kapitola 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 6. 2021 14:50

Seznam kapitol

1. ŠÍLENÍ MODERÁTOŘI 2. BOŽSKÝ MIJAMOTO 3. NEPOSLUŠNÁ TECHNOLOGIE

Veletrh E3 je již dlouhá léta oblíbeným herním svátkem, od něhož si fanoušci slibují významná oznámení, vyhlížené ukázky chystaných her nebo rozhovory s vývojáři. Zároveň jde ale o spolehlivý zdroj bizarních situací. Pojďme si tedy připomenout momenty, na které se patrně nikdy nezapomene.

Reklama

V HLAVNÍ ROLI ŠIGERU MIJAMOTO

Pokud bychom dávali dohromady oznámení, která nejvíce pobláznila přítomné diváky, patrně by ve výčtu figurovalo odhalení The Legend of Zelda: Twilight Princess. Došlo na něj v roce 2004, výjimečný moment navíc umocnil Šigeru Mijamoto, když se k velkému překvapení objevil na pódiu třímaje Master Sword a Hylian Shield. 

Mijamoto je vnímán jako žijící legenda, v herním designu toho dokázal opravdu mnoho. Jako muzikant by se ale pravděpodobně neuživil. Svědčí o tom koference z roku 2008, na níž chtěl demonstrovat možnosti hry Wii Music. Spolu s několika kolegy, kteří zjevně taktéž postrádali hudební sluch, se pokusili zahrát slavnou znělku ze Super Mario Bros

Mijamota doprovodil také profesionální bubeník - Ravi Drums. Jak zaznělo během prezentace, Wii Music skrývá obrovský potenciál, výuková část jen za pár týdnů dokáže naučit hrát na hudební nástroj, třeba na bicí soupravu. A právě Ravi názorně předvedl, co tento režim skrývá. Během sólového vystoupení se pořádně zapotil, Wiimote ovladači mlátil do vzduchu hlava nehlava, což také působilo velmi bizarním dojmem.

Mijamoto se na pódiu objevuje velmi rád, ať už jde o jakoukoliv příležitost. V roce 2017 se zašel podívat na show Ubisoftu (kam opět přitáhl nějaké ty zbraně), tehdy ho uvítal velký šéf Yves Guillemot, společně představili crossover Mario + Rabbids Kingdom Battle. Nečekaná návštěva nejvíce potěšila kreativního ředitele hry sedícího v hledišti. Když Davide Soliani uslyšel, jak Mijamoto vyslovuje jeho jméno, byl okamžitě dojat k slzám.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama