Sherlock Holmes Chapter One chce přinést filmový zážitek
i Zdroj: Hrej.cz
Sherlock Holmes Chapter One Novinka Sherlock Holmes Chapter One chce přinést filmový zážitek

Sherlock Holmes Chapter One chce přinést filmový zážitek

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 11. 2021 13:03

Studio Frogwares nechá už příští týden nahlédnout do minulosti Sherlocka Holmese, novinka s podtitulem Chapter One se totiž zaměřuje období, kdy si mladý detektiv teprve budoval renomé. Vývojáři v posledním videu prozrazují, že při budování příběhu spoléhali na osvědčené filmové techniky.

Reklama

  • Video napovídá, jak vznikaly cutscény pro nového Sherlocka
  • Autoři využívali techniky, které se běžně používají ve filmové produkci 

Ve videu promluvil Dmytryi Teplynskyi, který dohlížel na tvorbu cutscén. Hra je podle něj velmi bohatá na vypjaté momenty, a právě ty se vývojáři snažili podtrhnout, což se odráží například v okolním prostředí. Jeho prostřednictvím se snažili zdůraznit dominanci a převahu hlavní postavy v konkrétních situacích. 

V další scéně zase diváci hledí skrze větve stromu. Záběr symbolizuje jistou nevyhnutelnost ve výměně názorů mezi hlavními aktéry. Neméně důležité je nasvětlení a úhly kamery, autoři si takto pohrávají s pozorností diváka, říkají mu, na co se má soustředit a podprahově mu tlumočí různé emoce. Ve videu zaznívá, že se podobné techniky běžně používají ve světě filmu.

Sherlock Holmes Chapter One vyjde 16. listopadu na PC a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series. Verze pro konzole minulé generace se o několik týdnů opozdí kvůli náročnější optimalizaci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama