Shawn Layden odešel ze Sony kvůli hrozícímu syndromu vyhoření
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shawn Layden odešel ze Sony kvůli hrozícímu syndromu vyhoření

Shawn Layden odešel ze Sony kvůli hrozícímu syndromu vyhoření

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 9. 2021 11:05 2

Když někdejší předseda Sony Worldwide Studios počátkem listopadu 2019 oznámil, že svou pozici opouští, řada pohledů hledala příčinu. Oproti domněnkám, že by za odchodem Shawna Laydena mohla potenciálně stát pře s aktuálním prezidentem Sony Interactive Entertainment Jimem Ryanem se však ukazuje, že hlavním důvodem byla snaha zabránit pracovnímu vyhoření.

Reklama

  • Bývalý předseda Sony Worldwide Studios Shawn Layden se vrátil k důvodům svého odchodu
  • Hlavním cílem jeho odchodu byla snaha vyvarovat se vyhoření, které začal pociťovat

Layden prostřednictvím rozhovoru pro magazín Bloomberg zmínil, že po uvedení šesti herních konzolí začal pociťovat rostoucí únavu. Ve svém sdělení rovněž objasnil, že výběr okamžiku k opuštění své pozice spojil mimo generace PS5 i s úspěchem exkluzivit, jako byl God of War nebo první Horizon. Dle jeho vlastního pohledu je totiž lepší zanechat odkaz, když ještě stojíte na vrcholu, než když se karta průmyslu pomalu obrací. Otázku na spekulovanou spojitost jeho odchodu s vnitrofiremním bojem s Jimem Ryanem přešel pak Layden bez detailnějšího komentáře.

Shawn Layden se ve svém profesním životě momentálně nachází na pozici poradce ve společnosti Streamline Media Group, kde pomáhá s přípravou globální strategie pro vývoj her a dalšího podnikání. V loňském roce byl rovněž jedním z prvních, kdo otevřeně hovořili o nevyhnutelném navyšování cen novogeneračních her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama