Série patentů dává vyniknout inovativním prvkům nové Zeldy. Její vydání je stále spojeno s příštím rokem
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Série patentů dává vyniknout inovativním prvkům nové Zeldy. Její vydání je stále spojeno s příštím rokem

Série patentů dává vyniknout inovativním prvkům nové Zeldy. Její vydání je stále spojeno s příštím rokem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 12. 2021 10:05

Není pochyb o tom, že se pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild řadí mezi nejočekávanější projekty Nintenda. Základní premisu, s jakou dvojka rozšíří koncept prvního dílu, jsme mohli vytušit už z traileru, kterým byla hra letos přiblížena. Po objevu serveru Gamereactor přichází i rozepsaná trojice patentů nabízející hlubší vhled do fungování titulu.

Reklama

  • Nové patenty přibližují schopnosti Linka z pokračování Breath of the Wild
  • Hra samotná svým vydáním stále míří na příští rok

Podle patentů, s nimiž se v odhalené dokumentaci Nintenda setkáváme, bude moci Link prostoupit při stoupání pevnou skupinou objektů, manipulovat s časem předmětů a střílet i provádět akrobacii během volného pádu. V prvních dvou případech nabízí trailer i vizuální ukázku. Najít je můžete v úsecích od 50. a 44. vteřiny.

Popis prvního z patentů udává, že představené fázování pevnou hmotou nebude dáno pouze předdefinovanou lokací. Omezení by se mělo podle podmínek tvůrců vztahovat pouze na příliš strmá prostředí nebo přítomnost dalších překážek v cestě, jako jsou třeba bodce. Za těchto podmínek dovednost aktivovat nepůjde.

Druhý patent zohledňující přetáčení času vybraného objektu nechává nahlédnout, že zachována bude jak trajektorie, tak i energie, s jakou předmět cestoval. Vidět to můžeme poměrně názorně na zmíněné ukázce z traileru, kde tímto způsobem přichází k úhoně nepřátel pomocí navrátivší se koule. Rovněž můžeme vidět, že k dispozici bude i světelná vizualizace dráhy, kterou se předmět ubere.

Poslední část shrnuje už řečené. Hráč bude moci polohováním těla korigovat svůj pád, přičemž zcela nově přibude i možnost souběžného užívání luku. 

Je-li dále řeč o datu vydání, zástupce magazínu IGN, Peer Schneider, na základě informací od svých zdrojů prohlásil, že se tak stane koncem následujícího roku, a to přibližně kolem listopadu. Podle oficiálního oznámení Nintenda má k vydání dojít během příštího roku bez bližšího určení.

“Nebral bych nepřítomnost velkých oznámení [na The Game Awards] za znamení, že Breath of the Wild je odloženo nebo že Nintendo nemá další věci, poněvadž to zní, že lidé v Nitendu jsou opravdu nadšeni ohledně roku 2022,” uvedl Schneider.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama