Seriál The Last of Us může mít víc sezón. Dle autorů ale bude adaptovat jen hry a nepůjde nikam dál
i Zdroj: HBO
The Last of Us Novinka Seriál The Last of Us může mít víc sezón. Dle autorů ale bude adaptovat jen hry a nepůjde nikam dál

Seriál The Last of Us může mít víc sezón. Dle autorů ale bude adaptovat jen hry a nepůjde nikam dál

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 1. 2023 13:43

Seriálová adaptace postapokalyptického hitu The Last of Us už je doslova za dveřmi, premiéra je naplánována na 15. ledna. Klíčoví tvůrci Neil Druckmann a Craig Mazin se tak logicky vyjadřují pro média po celém světě. Nyní promluvili i o tom, jaké má seriál ambice z hlediska délky a bohatosti vyprávění.

Reklama

  • Tvůrci seriálu The Last of Us avizují, že by byli rádi za další sezóny
  • Ty by měly adaptovat děj druhé hry
  • Tím by však seriál skončil, nic dalšího už by Craig Mazin psát nechtěl

Mazin připomněl, že první série adaptuje kompletní příběh první hry i s DLC Left Behind. Zápletku ale navíc obohacuje o nové scény, které by měly více prokreslovat postavy. Nic více zatím čekat nemáme (ne, že by šlo o málo materiálu). Oba tvůrci ale připouštějí, že by byli rádi, kdyby se seriál dočkal více sérií, s nejvyšší pravděpodobností by byl ideální počet tří.

Pokud bude mít první série úspěch, a HBO odsouhlasí další natáčení, s nejvyšší pravděpodobností se tým vrhne na tvorbu dalších dvou sérií adaptujících děj druhé hry. Mazin v tomto ohledu specifikuje, že měl oproti původnímu hernímu scénáři výhodu v tom, že už je celý příběh hotový. Při tvorbě scénáře se tak mohl opírat o kompletní kontext a časové souvislosti včetně různých flashbacků, které později dovysvětlily některé okolnosti.

Oba tvůrci se ale pevně shodují na tom, že více než příběh obou her se v seriálu neobjeví. Mazin vysvětlil, že se jako divák rád dívá na seriály, které jsou dřeněny sérii za sérií, jako tvůrce ale nehodlá vymýšlet vlastní pokračování příběhu. 

Seriál The Last of Us má být tou nejlepší herní adaptací, Druckmann chce zrušit kletbu herních předělávek
i Zdroj: HBO

Seriál The Last of Us má být tou nejlepší herní adaptací, Druckmann chce zrušit kletbu herních předělávek

S blížícím se koncem roku se také chystá premiéra velice očekávaného seriálu The Last of Us z produkce HBO Max. Na té…

28. 12. 2022 12:05

To nechá na Druckmannovi. V poslední době se totiž intenzivně spekuluje o tom, že vzniká třetí díl, na kterém zřejmě pracuje celý tým scenáristů. Mazin ale s humorem namítá, že pokud se vývoj her záhadně nezrychlí o tisíce procent, je případné pokračování pro seriál úplně irelevantní.

Ve zkratce - pokud se The Last of Us od HBO povede, bude pokračovat a zadaptuje i druhou hru. Pravděpodobně v podobě dvou dalších sezón. A tím jeho život skončí.

O kvalitách seriálu se přesvědčíme na streamovací službě HBO Max už za devět dní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama