Sega možná chystá další olympijskou hru, tentokrát se Sonicem. Připravuje se na Paříž 2024?
i Zdroj: Sega
Olympic Games Tokyo 2020 - The Official Video Game Novinka Sega možná chystá další olympijskou hru, tentokrát se Sonicem. Připravuje se na Paříž 2024?

Sega možná chystá další olympijskou hru, tentokrát se Sonicem. Připravuje se na Paříž 2024?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 1. 2023 12:14

Japonská společnost Sega zveřejnila pracovní inzerát, dle kterého zřejmě chystá další hru s oficiální licencí olympijských her. Nový projekt zřejmě poběží na Unreal Enginu 4, bude sázet na multiplayerové prvky a především vzniká pod záštitou značky Sonic the Hedgehog.

Reklama
Reklama

  • Sega shání posily na vývoj olympijské hry
  • Zřejmě poběží na Unreal Enginu, nabídne multiplayer a Sonica

To vše naznačují požadavky na zkušenosti potenciálního nového vývojáře. Výčet platforem počítá s kompletním výčtem současného hardwaru, tedy PlayStationy 4 i 5, Xboxy Series i One, Nintendo Switch a počítači. Počítá se i se zahrnutím oblíbeného ježka Sonica. Ten se dříve objevoval jen jako bonusový skin, Nintendo ale se Segou vydávalo také crossoverový sportovní titul Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020.

Sega v minulosti vyvíjela například Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game. Ta se odklonila od realističtějšího pojetí starších virtuálních olympiád a přinesla cartoonovou grafiku se speciálními schopnostmi sportovců. Hra mimochodem vycházela velmi neobvykle. V domácím Japonsku vyšla v roce 2020, na západ se ale dostala až se samotnou olympiádou o rok později. Skutečné letní hry v Tokiu byly odloženy kvůli pandemii koronaviru.

Sega se tak dost pravděpodobně chystá na vývoj herního doprovodu Letních olympijských her 2024 v Paříži. Na nich se poprvé v historii objeví breakdance. Zajímavostí je, že se surfařské disciplíny odehrají na ostrově Tahiti, tedy ve Francouzské Polynésii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama