Šéfa Epicu Sweeneyho prodělané stamiliony netíží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéfa Epicu Sweeneyho prodělané stamiliony netíží

Šéfa Epicu Sweeneyho prodělané stamiliony netíží

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 4. 2021 13:08

Minulý týden se objevily dokumenty vycházející ze sporu společností Apple a Epic Games které naznačovaly, že projekt Epic Games Store svého provozovatele stojí opravdu hodně peněz. Konkrétně se hovoří o tom, že by v obchodě mohl Epic topit stamiliony dolarů ročně a zisk očekává až někdy v roce 2023, dle Applu dokonce až v roce 2027. CEO společnosti Tim Sweeney ale nad touto představou krčí rameny. Finance považuje za skvělou investici.

Reklama

  • CEO Epicu Tim Sweeney hájí finanční výsledky Epic Games Store
  • Stamilionové ztráty jsou prý nutnou investicí
  • Sweeney se také ohrazuje proti Apple

„Je to tak! A už nyní víme, že jde o fantastický úspěch ve snaze dostat se k hráčům se skvělými hrami a jde o fantastickou investici pro růst byznysu!“ reagoval Sweeney na Twitteru. Také se ohradil proti tvrzení Applu. Ten dle něj jen pokřivuje vnímání investice jako “prodělávání”, zatím Epic své miliony používá k zajištění lepší budoucnosti. Každopádně je jasné, že vztah mezi firmami zůstává na bodu mrazu.

Je samozřejmě logické, že Sweeney jako šéf společnosti hájí použité metody a budoucí profitabilitě naplno důvěřuje. Na druhou stranu zůstává otázkou, zda je pro firmu tento postup dlouhodobě udržitelný. V případě pesimistické vize Apple by do roku 2027 musel Epic obětovat opravdu hodně financí.

Dokumenty odhalily, že Epic nabízí vydavatelům i vývojářům velmi atraktivní podmínky. Především slibuje jistou formu “minimální garance”, kdy daná společnost získá odměnu nehledě na to, jak moc dobře nebo špatně se bude daná hra prodávat. Díky tomu může Epic budovat knihovnu exkluzivních titulů a řadu z nich následně rozdávat zdarma, hráči ale zatím dostatečně neutrácejí. Společnost tak musí nabídku dotovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama