Šéf Sony Interactive si pochvaluje meziplatformní multiplayer. Do budoucna bude prý stále častější
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Šéf Sony Interactive si pochvaluje meziplatformní multiplayer. Do budoucna bude prý stále častější

Šéf Sony Interactive si pochvaluje meziplatformní multiplayer. Do budoucna bude prý stále častější

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2021 15:36 1

Doby, kdy byla představa multiplayeru mezi platformami spíše sci-fi představou, už je dávno pryč. Dnes už není u řady her žádnou překážkou to, že s kamarády každý hrajete na jiné platformě. Politiku, kterou dlouhodobě propaguje především Xbox, v poslední době začala akceptoval i konkurenční Sony, i když velmi zdráhavě. Šéf Sony Interactive Entertainment Jim Ryan ale nyní tvrdí, že je za meziplatformní multiplayer vděčný a chce ho dále prosazovat.

Reklama

  • Šéf SIE Jim Ryan v rozhovoru chválí meziplatformní multiplayer
  • Slibuje, že bude do budoucna standardem
  • Sony přitom bývala spíše zdrženlivá a meziplatformní hraní nepropagovala

Sdělil to v rozhovoru pro web Axios. V něm si pochvaluje, jak se společnosti podpora meziplatformního multiplayeru vyplácí a vypíchl, jak je důležitá pro komunitu her jako je Minecraft, Call of Duty nebo Rocket League. Také potvrdil, že do budoucna bude meziplatformní multiplayer podporovat více her. Ze současných titulů jej chystá například multiplayerová akce Rainbow Six Siege.

Z úst šéfa SIE to působí trochu paradoxně. Sony totiž dlouhodobě byla spíše překážkou v překlenutí propastí mezi platformami. Širší podpory na konzolích PlayStation se cross-platform dočkal až v roce 2018. Nintendo bylo o rok rychlejší, Xbox s možnostmi experimentoval ještě dříve. 

I tak navíc není situace úplně ideální. Vzpomenout můžeme například na nedávnou kontroverzi spojenou s meziplatformním multiplayerem akce Borderlands 3, který podporuje všechny platformy s výjimkou právě PlayStationu. Šéf vývojářů z Gearboxu Randy Pitchford tehdy naznačil, že je na vině Sony. Tento případ Ryan odmítl komentovat, jen oznámil, že je Sony v jednání se svými partnery maximálně konzistentní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama