Šéf EA Andrew Wilson vidí v možném odchodu Call of Duty z platforem PlayStation příležitost pro Battlefield
i Zdroj: Electronic Arts
Byznys Battlefield V Novinka Šéf EA Andrew Wilson vidí v možném odchodu Call of Duty z platforem PlayStation příležitost pro Battlefield

Šéf EA Andrew Wilson vidí v možném odchodu Call of Duty z platforem PlayStation příležitost pro Battlefield

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 9. 2022 08:35

V posledních týdnech se v médiích objevují zprávy o poměrně vyhroceném sporu mezi společnostmi Microsoft a Sony kvůli možné konzolové exkluzivitě série Call of Duty pro platformy Xbox díky akvizici společnosti Activision. I když šéf Xboxu takovou variantu odmítá, konkurence opakovaně argumentuje tím, že by získal nefér výhodu. Další strana však cítí příležitost, konkrétně vydavatel konkurenční série Battlefield.

Reklama

  • Případná exkluzivita Call of Duty pro Xbox vedení EA vrásky nedělá
  • Naopak v ní vidí příležitost pro větší úspěch Battlefieldu
  • Ten zůstane na všech platformách s kompletním crossplayem

Šéf společnosti Electronic Arts Andrew Wilson přiznal, že zatím nepříliš reálnou možnost odchodu Call of Duty z PlayStationu vnímá jako obrovskou příležitost pro sérii FPS Battlefield. Ta už léta s Call of Duty soupeří, a i když přináší značně odlišný koncept multiplayerového střílení, případná ztráta konkurence na jedné platformě by jí bezesporu prospěla.

“Ve světě, ve kterém visí odtazníky nad budoucností Call of Duty a na jakých platformách by mohlo nebo nemuselo být je koncept naprosto neutrálního a meziplatformního Battlefieldu obrovskou příležitostí,” měl Wilson pronést během technologické konference Communacopia pořádané investiční společností Goldman Sachs. Tím nepřímo potvrdil, že bude Battlefield i nadále vycházet všude a s plnou podporou meziplatformního multiplayeru.

Zároveň poměrně otevřeně přiznává, že poslední dvě pokračování série Battlefieldu (V a 2042) nedopadly tak, jak si vydavatelství představovalo, a že je to chyba firmy jako takové. Dodal, že se nyní snaží značku vrátit spátky do popředí zájmu. Tím navazuje na nedávná prohlášení nového šéfa série Vince Zampelly, který tvrdí v podstatě to samé. EA je tak v otázce kvality posledních Battlefieldů až neobvykle sebekritická.

Souboj o Call of Duty. Ředitel PlayStationu otevřeně kritizuje návrh Microsoftu, smlouva je dle jeho slov neadekvátní
i Zdroj: PCGamer

Souboj o Call of Duty. Ředitel PlayStationu otevřeně kritizuje návrh Microsoftu, smlouva je dle jeho slov neadekvátní

Situace mezi Microsoftem a PlayStationem se zásadně vyostřuje a prakticky přechází do přímého souboje. Vše započalo s…

8. 9. 2022 10:29

Obří akvizice Activision Blizzard s odhadovanou hodnotou 69 miliard dolarů zatím nebyla schválena antimonopolními úřady, naopak v řadě států čelí pečlivému šetření. Z veřejně přístupných jednání u brazilského orgánu vyšlo najevo, že proces konkurenční Sony velmi aktivně napadá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama