Šéf CD Projektu připomíná, že studio rozhodně není na prodej. Na nezávislosti si zakládá
i Zdroj: CD Projekt Red
Novinka Šéf CD Projektu připomíná, že studio rozhodně není na prodej. Na nezávislosti si zakládá

Šéf CD Projektu připomíná, že studio rozhodně není na prodej. Na nezávislosti si zakládá

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 5. 2023 12:46

Během víkendu se internetem začala šířit spekulace o údajném jednání společnosti Sony v zájmu koupě polského CD Projektu. Tu později důrazně popřela PR zástupkyně studia, nyní se k ní navíc přidal i CEO Adam Kicinski.

Reklama

  • CEO CD Projektu Adam Kicinski připomíná, že firma nechce a nidky nechtěla být součástí větší organizace
  • O prodeji se tedy neuvažuje a zřejmě se nechystá ani v budoucnosti

V rámci konference s investory k příležitosti zveřejnění finančních výsledků za uplynulé období Kicinski odmítl jakékoliv spekulace o tom, že by se firma měla spojovat nebo měnit majitele. “Na naší straně se nic nezměnilo. Mohu zopakovat to, co jsme říkali po celá léta - CD Projekt není na prodej. Chceme zůstat nezávislí. Je velmi vzrušující jít vlastní cestou, takže jde o čisté fámy," odmítl jakoukoliv diskuzi nebo potenciální změny.

Sony neplánuje koupit CD Projekt Red, šířící se spekulace jsou zřejmě smyšlené
i Zdroj: CD Projekt RED

Sony neplánuje koupit CD Projekt Red, šířící se spekulace jsou zřejmě smyšlené

Během víkendu se internetem začala šířit spekulace o tom, že by společnost Sony měla údajně jednat o koupi polského studia…

29. 5. 2023 16:42
1

Naznačil tak, že se nic nechystá v současnosti a že také v budoucnu budou podobné zkazky spíše výplodem fantazie. Sám CD Projekt je majitelem několika dceřiných organizací, konkrétně platformy GOG nebo studií Spokko a The Molasses Flood. Kromě toho má pobočky ve Vratislavi, Krakově, Vancouveru a Bostonu (CD Projekt Red North America). Sídlí v polském hlavním městě Varšavě.

V současnosti pracuje na pěti nových hrách, včetně remaku původního Zaklínače, nové trilogii Zaklínač, multiplayerovém spin-offu Zaklínač, pokračování Cyberpunku a vůbec první původní značce.

O možném spojení s větší firmou se spekulovalo už dříve. Zmiňováno bylo například vydavatelství Electronic Arts v roce 2015. Vedení ale opakovaně avizovalo, že chce zůstat za každou cenu nezávislé.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama