Šéf Amazonu si myslí, že se z her stane největší zábavní divize firmy
i Zdroj: Hrej.cz
New World Novinka Šéf Amazonu si myslí, že se z her stane největší zábavní divize firmy

Šéf Amazonu si myslí, že se z her stane největší zábavní divize firmy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 10. 2021 13:40

Herní divize společnosti Amazon si připsala první větší úspěch s výbušným launchem MMORPG New World, které přilákalo statisíce hráčů a drží se na prvních příčkách žebříčků hranosti na Steamu. Po dvou katastrofických pokusech o vstup na herní scénu si management konečně může oddechnout, vedení na něj ale hned klade další výzvu. CEO Amazonu Andy Jassy se totiž nechal slyšet, že by měla do budoucna být herní divize tou největší ze zábavního sektoru Amazonu.

Reklama

  • CEO Amazonu Andy Jassy tvrdí, že se z her do budoucna stane největší zábavní oddělení společnosti
  • Poukázal i na to, jak se studio poučuje z chyb Crucible a Breakaway
  • Do budoucna se tak zřejmě dočkáme velké expanze herní divize

Alespoň to řekl v proslovu na akci GeekWire Summit. Dle agentury Bloomberg se během něj podíval do minulosti a připomněl, jak trnitá byla cesta k první úspěšnější hře. Kolem projektů Amazonu se totiž vznášela určitá skepse. Po zpackaných startech projektů Crucible (který jako jeden z mála titulů vyšel a pak se opět vrátil do bety, aby byl nakonec definitivně zrušen) a Breakaway hráči i novináři pochybovali o tom, že se Amazonu povede do her skutečně prorazit. Často se ozývaly posměšné hlasy, že obchodní gigant exceluje téměř ve všem, ale hry dělat neumí.

Z chyb obou projektů se ale Amazon Games poučili a dle viceprezidenta Christopha Hartmanna už budou vydávat pouze hry, které jsou skutečně perfektně připraveny. V souvislosti s tím také poukázal na to, že vybudovat fungující zázemí studií pro vývoj vysokorozpočtových her nějakou dobu trvá, čímž ospravedlnil to, že si první herní úspěch Amazon připsal až po téměř deseti letech od vzniku herní divize. 

Web Gamesindustry.biz připomíná, že Jassyho slova o významu herních studií jsou poměrně odvážná. Amazon totiž dlouhodobě investuje obří peníze do všech sektorů zábavy, v poslední době se mluvilo například o možnosti akvizice filmových studií MGM s odhadovanou cenou 8,45 miliardy dolarů (zhruba 186 miliard českých korun). V takovém kontextu se zřejmě Amazon Games plánují stát jedním z největších subjektů na poli herního vývoje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama