Scénárista Erik Wolpaw oroduje za další Portal, každá hra podle něj nemusí vydělávat jako Counter-Strike
i Zdroj: Valve
Novinka Scénárista Erik Wolpaw oroduje za další Portal, každá hra podle něj nemusí vydělávat jako Counter-Strike

Scénárista Erik Wolpaw oroduje za další Portal, každá hra podle něj nemusí vydělávat jako Counter-Strike

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 4. 2022 12:04

Valve dva roky nazpět potěšilo fanoušky Half-Life, když vydalo Alyx, byť šlo o počin určený pro virtuální realitu. Gabe Newell nicméně sedí i na dalších oblíbených značkách, které by si zasloužily pokračování. Třeba takový Erik Wolpaw momentálně bojuje za další Portal.

Reklama

  • Erik Wolpaw chce udělat Portal 3
  • Překážkou jsou podle něj peníze

Wolpaw se postaral o scénář pro jedničku i dvojku, navíc se podílel také na příběhu Half-Life: Alyx. V podcastu Kiwi Talkz se nechal slyšet, že by se měl začít připravovat třetí Portal, protože čas rychle utíká. Obává se totiž, že nastane chvíle, kdy už bude příliš starý na to, aby na hře mohl efektivně pracovat.

Co je tedy podle něj překážkou? Wolpaw zmínil zhruba 300 zaměstnanců Valve, kteří se však podle něj více věnují byznysu, než aby vyvíjeli hry. To ale neznamená, že by se povalovali u bazénu a celý cen popíjeli gin s tonikem. Scénárista zmínil, že mnoho věcí, na kterých se zde pracuje, zkrátka nikdy nespatří světlo světa, případně se z nich nakonec stane něco úplně jiného. Valve je ostatně známo tím, že mnoho času investuje do přípravy prototypů, zároveň ale neváhá projekty zaříznout, pokud v nich vedení nevidí dostatečný potenciál. 

Stars of Blood je vesmírný open-world od Valve, který nikdy nevyšel
i Zdroj: Hrej.cz

Stars of Blood je vesmírný open-world od Valve, který nikdy nevyšel

Zrušené projekty v sobě mnohdy skrývají zvláštní kouzlo vyplývající z nenaplněného potenciálu. Často se jen velmi těžko…

1. 11. 2021 16:14

Jako další část problému uvedl finance. Rovnou řekl, že Portal 3 nemá šanci vydělat peníze, které by se mohly rovnat příjmům z Counter-Strike: GO. V této souvislosti dokonce apeloval na velkého šéfa s tím, že ne každá hra musí dosáhnout na takové cifry.

Sluší se dodat, že Valve na sílu značky nezapomíná. Příkladem je Aperture Desk Job, hra z univerza této značky, jejímž úkolem bylo představit možnosti konzole Steam Deck. Kdo ví, třeba se Wolpaw jednoho dne dočká a skutečně dostane šanci navázat regulérním třetím dílem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama