Scenárista Dragon Age by si přál, aby vznikl remake Origins
i Zdroj: BioWare
Dragon Age: Prameny Novinka Scenárista Dragon Age by si přál, aby vznikl remake Origins

Scenárista Dragon Age by si přál, aby vznikl remake Origins

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 2. 2023 14:16

Bývalý zaměstnanec studia BioWare David Gaider, který působil jako hlavní scenárista na počátku série Dragon Age, by si přál návrat ke kořenům značky. A to doslova, v podobě remaku prvního titulu Dragon Age: Origins. Reagoval tak na náznaky, že EA chystá remaky dalších dílů série Dead Space.

Reklama

  • Původní scenárista Dragon Age by si přál návrat Origins třeba v remaku
  • EA podle něj nikdy značku příliš nechápala a nedocenila

Ta se dočkala remaku jedničky na začátku letošního roku a šlo o fantastický úspěch. Remake vzal povedenou původní hru, výrazně ji rozšířil a především maximálně využil současných technologií. Remake Dead Space tak paradoxně zaujal mnohem více než rozporuplný prosincový projekt The Callisto Protocol od původního šéfdesignéra Glena Schofielda.

Gaider má ale jasno. Omlazení by se měl dočkat i první díl Dragon Age, který v roce 2009 vzbudil obrovský zájem o klasická RPG. Podle scenáristy hra nevypadala příliš světoborně už v době vydání, přerod v současné podobě by jí tedy bezesporu prospěl. Problémem je ale podle něj hodně zvláštní vztah vydavatelství EA ke značce. Hra by podle něj vznikla jedině pokud by se prodávala nevídaným způsobem a vydavatelství Electronic Arts prý nikdy potenciál Dragon Age nepochopilo. A to i přesto, že se hry prodávaly lépe než sourozenec Mass Effect.

Gaiderovi by prý stačilo hru přenést do podoby zatím posledního pokračování s podtitulem Inquisition. Radost by mu udělaly přepracované erotické scény a… slizké bradavky.

RPG systémy Dragon Age: Dreadwolf se mají podle autorů odlišit od starších dílů. BioWare chce i mimo souboje dále experimentovat
i Zdroj: BioWare / Electronic Arts

RPG systémy Dragon Age: Dreadwolf se mají podle autorů odlišit od starších dílů. BioWare chce i mimo souboje dále experimentovat

Během včerejšího dne vývojáři z BioWare zveřejnili další update, jenž vysvětluje, jak Dragon Age: Dreadwolf Design pracuje…

25. 2. 2023 11:20

Studio BioWare v současnosti chystá čtvrtý díl série s podtitulem Dreadwolf. O tom toho nad rámec oznámení a prvních filmových trailerů moc nevíme, nedávno se ale objevily spekulace dle kterých je vývoj na dobré cestě a především soubojový systém vypadá opravdu velmi solidně, i z hlediska grafiky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama