Scarlet Witch přináší do Midnight Suns nezastavitelnou magii chaosu. Neodpouští si však ani legendární hlášku z komiksů
i Zdroj: uhdpaper.com
Marvel’s Midnight Suns Novinka Scarlet Witch přináší do Midnight Suns nezastavitelnou magii chaosu. Neodpouští si však ani legendární hlášku z komiksů

Scarlet Witch přináší do Midnight Suns nezastavitelnou magii chaosu. Neodpouští si však ani legendární hlášku z komiksů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 8. 2022 09:15

I přestože se studio Firaxis a 2K nakonec rozhodlo odložit Marvel’s Midnight Suns na zatím neznámé datum fiskálního roku 2023, rozbory hrdinů nadále pokračují. Po nedávné zásobě několika trailerů k Wolverinovi získala pozornost známá vládkyně magie chaosu. Scarlet Witch neboli Wanda Maximoff se předvádí v pohledech do své historie, plejády schopností i herního stylu.

Reklama

  • Vývojáři představují další z hratelných postav Marvel’s Midnight Suns
  • Tentokrát svůj zrak zaměřili na schopnosti a minulost Scarlet Witch

Wanda se prvně objevila ve čtvrtém vydaném čísle komiksu X-Men (1964), odkud si svůj původní příběh přenese i do hry. Vystoupila zde jako postava poskvrněná bohem Chthonem, který v ní už při narození vycítil její obří potenciál manipulovat s temnou energií a rozhodl se zasít sémě svého vlivu. Tento vliv ji ovšem učinil ještě mocnější, než se dalo čekat, a s odstraněním limitů její moci uvolnil i realitu pokřivující magii chaosu, kterou jsme mohli vidět ve filmech.

Wanda, která chtěla tuto sílu ovládnout, svou spásu nakonec našla v učednictví Agathy Harknessové, což je odklon od televizní produkce Disney, kde je jejich vztah spíše opačný. Tragická nehoda však přiměla Wandu z tohoto vztahu odejít, načež až do současného momentu ve hře skončila u Doctora Strange. Stále je v ní však zrnka pochybnost. Její mysl sžírá totiž stále dotěrnější myšlenka, že ostatní v ní spatřovali hrozbu patrně právem.

Ponecháme-li nicméně tuto krátkou historii stranou, Wandiny bojové schopnosti také zaslouží pozornost. Nejvíce u ní závisí na relativním umístnění – což znamená, že může působit jak velmi efektivně, tak vysoce neefektivně vzhledem k poloze vůči nepřátelům i spojencům. Svou maximální sílu dokáže rozpoutat, právě když je v obležení obou, takže přátele i nepřátele je dobré držet nablízku. Spojencům tak může poskytovat například buffy, stejně jako nepřátelům debuffy, včetně možnosti ovládnout jejich mysl a přimět je ke vzájemnému útoku.

Pasivní schopnost, kterou lze přeložit jako „na špatném místě ve špatný čas“ nabízí zase pravděpodobnost aplikovat negativní účinek na náhodného nepřítele okolo Scarlet Witch. Po vylepšení této schopnosti je nicméně debuff natolik silný, že dokáže účinkovat na každé nepřítele okolo. Pokud navíc hráči dokážou udržet Wandu u zvláště silných nepřátel či vyššího počtu slabších protivníků, její pasivní schopnost bude po každém kole sílit. 

Ultimátní ofenzivní akt, jímž Wanda kromě výbojů chaosu disponuje, představuje odkaz na slavnou hlášku „No more mutants.“ z komiksu House of M (2005). Stejnojmenná schopnost (až na vynechání posledního slova) umožňuje Wandě obětovat veškerou zbývající životní sílu, a udělit tak jediné masivní poškození ve formě obřího výboje. Pokud nicméně nebude chtít tuto doslovnou kartu v rukávu použít, může se spolehnout i na vzdálené odpalování kanystrů či slabší lokální explozi. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama