Saudská Arábie plánuje významné investice do herního průmyslu, za 13 miliard dolarů chce koupit herního vydavatele
i Zdroj: Arabian Bussiness
Novinka Saudská Arábie plánuje významné investice do herního průmyslu, za 13 miliard dolarů chce koupit herního vydavatele

Saudská Arábie plánuje významné investice do herního průmyslu, za 13 miliard dolarů chce koupit herního vydavatele

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 9. 2022 12:45

Před několika měsíci ukázala Saudská Arábie velkou snahu angažovat se v herním průmyslu. Významnou tváří za tímto krokem je princ Mohammed bin Salman, jedním ze synů krále Salmana. Mohammed bin Salman nyní odhalil další vlnu investic, přičemž se dokonce plánuje odkoupení významného vydavatele.

Reklama

  • Saudský investiční fond chce investovat do herního průmyslu
  • Za 13 miliard dolarů chce koupit významného herního vydavatele

O investice se má postarat Savvy Games Group, která patří pod Veřejný investiční fond Saudské Arábie. Z celkových 38 miliard dolarů má 18,7 miliard zamířit na menší investice v rámci klíčových společností, které podporují strategii investiční skupiny. 

Zajímavější je ale částka 13,3 miliard dolarů, které mají zamířit na akvizici a podporu rozvinutého herního vydavatele, který se stane strategickým partnerem pro vývoj her. Dalších 5,3 miliard dolarů se bude investovat do existujících partnerů v průmyslu, kteří přidají do portfolia další hodnotu a expertízu. Posledních 533 milionů dolarů zamíří do různorodých firem, díky čemuž chce fond pomoct růstu různých menších her. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama