S.T.A.L.K.E.R. posloužil jako inspirace pro survival PIONER. Hra by mohla vyjít ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S.T.A.L.K.E.R. posloužil jako inspirace pro survival PIONER. Hra by mohla vyjít ještě letos

S.T.A.L.K.E.R. posloužil jako inspirace pro survival PIONER. Hra by mohla vyjít ještě letos

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 5. 2021 11:15

Kdy vyjde S.T.A.L.K.E.R. 2? O tom zatím možná není jasno ani ve studiu GSC Game World, předběžně se však počítá s letošním rokem. Stejný termín hlásí vývojáři ze studia GFA Games, kteří představili survival PIONER.

Reklama

  • Studio GFA Games oznámilo survival PIONER
  • Hru prezentují jako free-to-play akční MMORPG
  • Ve hře se objeví čtyři frakce, vývojáři pracují na PvE i PvP prvcích
  • Ha vyjde koncem letošního roku, případně začátkem roku příštího


Oznámení přišlo zcela bez varování a rovnou s dvouminutovým trailerem napěchovaným záběry přímo ze hry. Zdá se, že PIONER bude mít vše, co by postapokalyptická akce zasazená do sovětského Ruska měla mít. 

Autoři hru popisují jako akční free-to-play MMORPG, hlavním úkolem je přežít na ostrově, kde se to jen hemží mutanty, agresivními zvířaty a také cizími ozbrojenci. Krom pobíhání v otevřených lokacích dojde i na průzkum opuštěných sovětských laboratoří ukrytých pod zemským povrchem.

Zajímavě je nastaven systém progrese. Hráči si totiž evidentně nebudou zvyšovat ukazatele spojené s vlastní postavou. Plněním úkolů budou navyšovat svůj vliv, za což následně obdrží přístup k lepším zbraním a dalším užitečným předmětům, zároveň si odemknou náročnější mise. Přidat se mohou k jedné ze čtyř frakcí, čímž si otevřou cestu k další sérii úkolů. Dojde i na těžká rozhodnutí ovlivňující osud dané frakce a také konec celé hry.

PIONER se v první řadě zaměřuje na PvE elementy, kam patří průzkum světa po boku cizinců, nebo v partě přátel, pracuje se také na raidech, v nichž hráči narazí na velmi nepříjemné potvory. V oblastech označených jako Empty Lands pak mohou jít po krku i dalším hráčům v boji o cenné suroviny. 

Jak už bylo řečeno, PIONER by se mohl objevit ještě letos, autoři ale zároveň zmiňují i začátek příštího roku, zřejmě pro případ, kdy by vývoj nabral zpoždění.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama