S.T.A.L.K.E.R. dostane vlastní příběhovou deskovku. Přítomné budou miniatury i anomálie či kooperace hráčů
i Zdroj: Awaken Realms
Novinka S.T.A.L.K.E.R. dostane vlastní příběhovou deskovku. Přítomné budou miniatury i anomálie či kooperace hráčů

S.T.A.L.K.E.R. dostane vlastní příběhovou deskovku. Přítomné budou miniatury i anomálie či kooperace hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 3. 2023 10:55

Vydavatelství deskových her Awaken Realms (War of Mine: The Board Game) čerstvě uzavřelo smlouvu se společností GSC Game World na vytvoření deskové hry založené na světě Stalker. Tvůrci hry slibují, že do konceptu vpředou stejnou atmosféru, jakou známe z videoher. Projekt prý spustí formou crowdfundingové kampaně prostřednictvím stránek Gamefound, a to někdy na jaře tohoto roku.

Reklama
Reklama

  • Skrze crowdfunding byla oznámena oficiálně posvěcená deskovka ze světa Stalkera
  • Půjde o vesměs tradiční dungeon-crowler zážitek s řadou miniatur, kartiček i žetonů
  • Začátek crowdfundingové kampaně je naplánován někdy v polovině tohoto roku

Desková hra je autory popisována jako silně kooperativní příběhová hra založená na historkách Zóny z černobylské prostředí. Každý příběh, který ve Stalker: The Board Gamese zažijete, bude podle popisu složen z 2-4 scénářů, přičemž jeden zabere asi 2 hodiny.

Obsah scénářů je taktéž různorodý, neboť se autoři snaží inspirovat přímo u her Některé mají tak dle návrhu zahrnovat například stealth mise, v nichž si budete potají přesouvat v táboře nepřátel, kdežto jiné uplatní více taktické přestřelky a mise pro získání artefaktů. Každý Stalker bude přitom unikátní postava, takže v praxi by měla být hra pokaždé jiná. Mezi jednotlivými scénáři bude totiž možné vylepšovat vybavení i dovednosti, takže v rámci deskovek půjde o již poměrně rozšířené prvky legacy, jaké nabízí např. Gloomhaven, potažmo Frosthaven.

Popis, který autoři dodali, je toho ostatně důkazem. Nejenže chtějí udělat ze hry deskovku o příběhu, ale rovněž ji chtějí mít těžkotonážním dungeon-crawling zážitkem, s obří krabicí a miniaturami, kterými je studio vyhlášené (např. žánr hororu posouvající hra Nemesis, která má na Steamu i svou digitální verzi, či fantasy deskovka Tainted Grail: Pád Avalonu, která je na tom podobně).

Stránka kampaně a obrázky zveřejněné autory také ukazuje prototypy vybrané části herních komponent, které studio vytvořilo. Mezi dosud odhalené miniatury se řadí např. několik druhů Stalkerů, voják, Snork s plynovou maskou, krev sající Bloodsucker nebo asi nejobávanější ze všech mutantů, kolosální Pseudogiant. 

S.T.A.L.K.E.R. dostane vlastní příběhovou deskovku. Přítomné budou miniatury i anomálie či kooperace hráčů
i Zdroj: Awaken Realms
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama