Rust se na konzolích objeví v květnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rust se na konzolích objeví v květnu

Rust se na konzolích objeví v květnu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

27. 3. 2021 07:35

Nástup pozornosti Rustu přináší své růže. Po více než 7 letech na trhu se hra konečně podívá i do konzolových končin, a to rovnou v květnu. Zprávu po předešlém oznámení uvedlo vývojářské a vydavatelské studio Double Eleven.

Reklama

 

Titul na konzolích ponese název Rust: Console Edition a ve srovnání s PC verzí bude podporován vlastními updaty. Ty má tvořit jednak obsah, který pro PC předešle vytvořili původní vývojáři Rustu, studio Facepunch, a druhotně pak vylepšení pro samotné konzole. Jedním z nich bude například integrace konzolového cross-playe, který umožní hrát napříč PS4 a Xbox One, nikoli však PC. Bližších detailů o příchozím obsahu se dočkáme v budoucí roadmapě.

 

 

Hra se na trh dostane 21. května letošního roku a pakliže se počítáte mezi horlivé zájemci, titul můžete předobjednat už nyní. K dispozici je Standardní edice za 50 dolarů a Deluxe edice za 70 dolarů, jejíž součástí je mimo bonusů i předběžný přístup do uzavřené bety. Totéž platí pro nejdražší Ultimátní edici za 80 dolarů, která ale navíc přihazuje další in-game bonusy a herní měnu.

Rust se v poslední době těší výrazné popularitě. Už při letmém pohledu na žebříček Steamu lze tak odhalit, že od začátku letošního roku se může pravidelně pyšnit přes 100 000 souběžně hrajícími hráči. Za tento strmý nárůst zájmu vděčí především nedávné popularitě mezi Twitch streamery.

Zajímá-li vás souběžně s čím měli vývojáři při vytváření portu největší potíže, odpovědí je očekávatelně nedostatek výkonu. Ve svém textu sami připomínají, že PS4 i Xbox One se rychlostí procesoru blíží stařičkému MacBook Pro 2013. Aby proto hru na minulé generaci vůbec rozchodili, bylo nutné překopat rozsáhlé části enginu. V tomto smyslu spíše anekdoticky uvádí, že v jednu dobu trvalo prvotní načítání na konzolích 45 minut.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama