Rusové bez milosti postříleli skupinu údajných „teroristů“. Šlo přitom o fanoušky hry S.T.A.L.K.E.R.
i Zdroj: GSC / STALKER press kit
Kuriozity S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Novinka Rusové bez milosti postříleli skupinu údajných „teroristů“. Šlo přitom o fanoušky hry S.T.A.L.K.E.R.

Rusové bez milosti postříleli skupinu údajných „teroristů“. Šlo přitom o fanoušky hry S.T.A.L.K.E.R.

Jakub Fišer

Jakub Fišer

30. 11. 2022 10:15 1

Vojáci ruské Federální služby bezpečnosti (FSB) mohou za smrt tří pravděpodobně nevinných lidí v oblasti Voroněž, nedaleko východních hranic s Ukrajinou. Údajní teroristé, jak je ruská propaganda nazývá, přitom v lesích hráli na larp inspirovaný videohrou S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl.

Reklama

  • Ruská bezpečnostní služba zabila ve Voroněži tři fanoušky airsoftu
  • Měla podezření, že jde o přisluhovače „ukrajinského nacionalismu“
  • Šlo přitom jen o trojici mužů na larpu inspirovaném hrou S.T.A.L.K.E.R.

Incident se odehrál 23. listopadu u města Voroněž, zhruba 330 kilometrů od hranic s Ukrajinou. Oficiální stanovisko FSB uvádí, že při konfrontaci s „teroristy“ opětovali palbu. Agentura se pak ještě chlubí, jak „rozprášila buňku podporovatelů ukrajinské nacistické ideologie“.

Podle mnohých důkazů však o žádné teroristy nešlo. FSB si celý zákrok natočila na video a ukazuje na něm tři mrtvá těla, zbraně, dokonce dvě údajné podomácku sestrojené výbušniny a také vlajku Velké Británie či prapor s vlkem s nápisem „Svoboda“.

Svoboda je skutečně ultrapravicová ukrajinská politická strana, nebo spíše hnutí, nicméně zároveň je to jedna z frakcí v post-apokalyptické videohře S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl, která se na Ukrajině odehrává.

Celou kauzu rozkládá na Twitteru aktivní fanoušek do historie s přezdívkou @ChrisO_wiki, který uvádí: „Podle deníku Moscow Times byli dva z nich známými účastníky voroněžské airsoftové komunity. Jeden z nich používal přezdívku Stalker Phosgene pro role-play podle her S.T.A.L.K.E.R.“

Muž z Brazílie zavraždil ženu kvůli hře Call of Duty Mobile. Hrála proti němu
i Zdroj: Activision / Call of Duty Mobile press kit

Muž z Brazílie zavraždil ženu kvůli hře Call of Duty Mobile. Hrála proti němu

Stejně jako umí hry zprostředkovat přátelství a dobré vztahy mezi doposavad zcela cizími lidmi, dovedou také vzbudit v…

19. 8. 2022 11:00
3

Ruská FSB tak namísto domnělých teroristů postřílela nevinné fanoušky airsoftu, kteří si v lesích Voroněže jen hráli na svou oblíbenou videohru. Smutné na tom je i to, jak to ruská propaganda podává. Protože například znak vlka se neshoduje s reálnou stranou Svoboda, nýbrž s tou z videohry S.T.A.L.K.E.R.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama