Ruskou propagandou narafičená “výbava ukrajinských vrahů” obsahovala i datadisky The Sims 3
i Zdroj: EA / Maxis
The Sims 3 Novinka Ruskou propagandou narafičená “výbava ukrajinských vrahů” obsahovala i datadisky The Sims 3

Ruskou propagandou narafičená “výbava ukrajinských vrahů” obsahovala i datadisky The Sims 3

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 4. 2022 11:14

Velmi kuriózní souvislost s hrami mají aktuální události spojené s ruskou invazí na území Ukrajiny. Ruská Federální služba bezpečnosti totiž včera zveřejnila snímky, které dle jejích slov ukazují byt buňky ukrajinských neonacistů plánujících atentát na ruského televizního moderátora Vladimíra Solovjova. Ve značně bizarní sbírce předmětů jsou vidět i krabičky dodatků k simulátoru života The Sims 3.

Reklama

  • Ve výbavě údajných ukrajinských atentátníků se objevily datadisky pro The Sims 3
  • Bizarní záběry přinesla ruská bezpečnostní služba

Fotky sdílel na svém Twitteru reportér britské BBC Francis Scarr. Dle informací FSB jednotky zabavily výbušninu, molotovovy koktejly, šest pistolí, upilovanou brokovnici, granát, zhruba tisíc nábojů, drogy, padělané doklady a různé předměty spojené s nacistickou ideologií. Mezi ty patří například snímek nacistického diktátora Adolfa Hitlera připnutý na reproduktoru počítače, červené tričko s hákovým křížem, jiné tričko s protisystémovým heslem, zelená paruka nebo kniha Реструкт bývalého vězně a ruského neonacistického lídra Maxima Marcinkeviče. V hromádce je také dobře vidět trojice fyzických kopií her The Sims 3. 

Konkrétně jde o obsahové balíčky Zahradní mejdan a Přepychové ložnice a nejspíše datadisk Roční období.

Že by si místní teroristé krátili dlouhou chvíli hraním The Sims? To je spíše nepravděpodobné. Uživatelé sociálních sítí se shodují, že jde spíše o úsměvnou chybu. Tvůrci sbírky, která měla protistranu obvinit z terorismu, nejspíše dostali za úkol na hromádku nakoupit i SIM karty. Od “simek” ale k “simíkům” nevede dlouhá cesta a oblíbený simulátor života najednou leží vedle trička se svastikou.

Alternativní teorie se opírá o silně homofobní nálady v Rusku. Tituly ze série The Sims umožňují hráčům tvořit stejnopohlavní páry a vychovávat děti, mohou tak být považovány za nevhodný materiál. Pravděpodobnější je ale varianta zmíněná v předchozím odstavci. Na sociálních sítích se mezitím začaly objevovat ilustrace toho, jak asi člen takové teroristické buňky vypadá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama