RTL Winter Games 2007 Recenze RTL Winter Games 2007

RTL Winter Games 2007

lukvod@seznam.cz

lukvod@seznam.cz

9. 1. 2007 23:11 3
Reklama

Je lepší sedět doma u PC či u některé z konzolí, nebo vyjet s přáteli na chatu, nasadit prkna na nohy a vyrazit "směr sjezdovka"? Je to osobní záležitost a ačkoliv já dávám přednost druhé možnosti, lidé z 49 Games vám chtějí dát důvod k tomu zůstat doma. Je však diskutabilní, jestli má smysl zůstávat kvůli něčemu jako RTL Winter Games 2007 vůbec v blízkosti obrazovky.

Kde já jsem to už viděl…

První okamžiky byly pro mě docela šokující. Po chvilce přemýšlení mi došlo, že jsem stejnou hru viděl minulý leden, a také, že ano - Torino 2006. Naprosto shodná hra, jen s jiným názvem. S trochou cynismu by šlo jenom nalinkovat tehdejší recenzi a přestat psát, jenže člověk si nějak honorář zasloužit musí. Pokud se mezi vámi najde někdo, kdo nadává na firemní politiku EA (úplně málo vás asi nebude), může se připravit i na RTL Winter Games. Je na pováženou, kam až jsou tvůrci schopni za výdělkem zajít. Například u série Need For Speed kvalita více méně stagnuje už nějaký ten rok, ovšem v každém díle jsou nějaké novinky, byť minimální. Ale alespoň tam jsou. Zde nenajdete kromě nového menu, jediné nové disciplíny - curlingu a přidání split-screen při hře více hráčů nic. To je na novou hru hodně málo.

Hra nabízí osmero disciplín: sjezd, skoky na lyžích, biatlon, rychlobruslení, boby, saně, curling a slalom. Každá z nich je ještě několikrát modifikována, aby si mohl potenciální kupující přečíst o široké paletě disciplín. Tudíž například u rychlobruslení si můžete vybrat mezi 500 a 1500 metry, u bobů zase počet lidí v týmu – dva nebo čtyři muži. Nejhorší je, že hra není ani trochu zábavná. Pár minutek možná vydržíte u skoků na lyžích či curlingu (zřejmě nejzábavnější disciplína, která však funguje na nejjednodušším možném principu), naopak umírat nudou budete u biatlonu. Nevidím jediný důvod, proč mít hru na PC nainstalovanou déle než hodinu, během které dohrajte celou kampaň, stihnete si uvařit kávu a možná ještě sníst něco malého. Přitom by stačilo na hře trochu více zapracovat a přidat další disciplíny.

Proč chybí třeba snowboarding? Co takhle přidat hokej? Možná i krasobruslení by mohlo být zajímavé, pokud by autoři vyřešili jeho ovládání, které je i jinak kapitolou sama pro sebe. Při celé hře si totiž vystačíte se třemi, maximálně čtyřmi tlačítky. Víc jich hra nenabízí, víc ani nepotřebujete. Například u rychlobruslení musíte mačkat šipky ve správném tempu. Pokud nestihnete zmáčknout klávesu ve správném čase, můžete se jít zahrabat. Nejde už pak o váš um, jako spíše o náhodu, později (pro ty, kdo vydrží hrát déle než hodinu) o postřehu.

Horkou jehlou

Grafická stránka nepřekypuje detailností, postavy nevypadají vyloženě hrozně, zato okolní svět by mohl být lépe proveden. Celkově však vizuální prezentace netrpí tolik, jako zbytek hry, ovšem nic extra to také není. Pohyby jsou prý nasnímány technologií motion capture, ovšem při pohledu na některé animace se tomu nechce věřit. Nic nezachrání ani hudební doprovod, který by jako z oka / ucha vypadl prvním písním nějakého Lojzy z vesnice. Zvukové podkresy (diváci a podobně) nepůsobí ani trochu reálně, nepřináší vůbec atmosféru sportovních událostí. A hlasy komentátorů? Takhle fádní není ani český dabing u FIFA 07.

Opravdu si radši vyjeďte na chatku a užijte si volna, dokud můžete. Místo hry si pořiďte šálu, rukavice... Od dob herního Torina 2006 se nezměnilo vlastně nic.

RTL Winter Games 2007
Windows PC

Verdikt

Zbytečný titul, který vůbec nemusel vycházet, navíc jde pouze o předělanou verzi herního Torina 2006.

Co se nám líbí a nelíbí?

CZ verze stojí 299 Kč.
Hratelnost, zpracování, téměř vše.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama