Roztomilí Pikmini se vrací v Pikmin 4, vyjde příští rok
i Zdroj: Nintendo
Novinka Roztomilí Pikmini se vrací v Pikmin 4, vyjde příští rok

Roztomilí Pikmini se vrací v Pikmin 4, vyjde příští rok

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 9. 2022 08:38

Od vydání třetího dílu série Pikmin uplynulo už téměř deset let, a i když loni roztomilí rostlinní mužíčci přiběhli v aktualizované verzi na Nintendo Switch, fanoušci čekají na regulérní pokračování. Toho se konečně dočkají příští rok. Během streamu Nintendo Direct ho představil sám Šigeru Mijamoto.

Reklama

  • Příští rok vyjde Pikmin 4
  • Využije možností ovládání Nintendo Switch

Z Pikmin 4 jsme toho v rámci odhalení moc neviděli. Trailer ukázal kouzelný svět zahrady s některými zvířecími stvořeními, samotní Pikminové se ale naživo neukázali. Na to odkazují sami autoři s tím, že brzy odhalí podrobnosti. Mijamoto alespoň naznačil, že tentokrát budou hráči ovládat skupinky Pikminů přímo z jejich přízemní perspektivy, což je vítaná změna. Také si pochvaluje, že technologie Switche umožnily výrazně přepracovat a zjednodušit ovládání strategických prvků hry.

Hráči se můžou těšit na esenci hratelnosti série. Tu autoři nazývají dandori a tvoří ji strategické plánování, výsadky a ovládání skupin Pikminů.

Titul zatím nemá konkrétní datum vydání, víme jen o roce 2023.

Šigeru Mijamoto se v rámci streamu pochlubil také elegantním tričkem s Pikminy a nalákal na mobilní titul Pikmin Bloom od autorů Pokémon Go.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama