Ron Gilbert oznámil Return to Monkey Island. Na pokračování pracují původní autoři, vyjít by mělo ještě letos
i Zdroj: Terrible Toybox / Devolver Digital
Return to Monkey Island Novinka Ron Gilbert oznámil Return to Monkey Island. Na pokračování pracují původní autoři, vyjít by mělo ještě letos

Ron Gilbert oznámil Return to Monkey Island. Na pokračování pracují původní autoři, vyjít by mělo ještě letos

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 4. 2022 09:00

Mezi nejvýznamnější zástupce žánru point-and-click adventur patří série Monkey Island, za níž stojí dnes již legendární Ron Gilbert. A právě on k velkému překvapení oznámil, že se letos dočkáme dalšího dílu.

Reklama

  • Došlo na oznámení Return to Monkey Island
  • Na hře pracuje Ron Gilbert spolu s původními autory
  • Nechybí ani Dominic Armato, dabér Guybrushe Threepwooda
  • K dispozici je první teaser

Ron Gilbert je velký šprýmař, což mimo jiné dokládají i jeho příspěvky na Twitteru. Mezi nimi se dají vypozorovat náznaky na možné pokračování, ale víte jak to chodí - když si člověk ze všeho tropí žerty, těžko mu pak něco věřit. Podstatný je včerejší příspěvek, v němž Gilbert prozradil, že návrat na Monkey Island v tichosti připravuje už dva roky.

Pokračování Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge vzniká ve studiu Terrible Toybox, jemuž Gilbert šéfuje, v roli vydavatele figuruje Devolver Digital. Zapomenout nesmíme ani na LucasFilm Games, bez jejich licence by totiž hra nikdy vzniknout nemohla. Dobrou zprávou je, že ruku k dílu přiložili i původní autoři, jde například o Petera McConnela, Michaela Landa a Clinta Bajakiana, kteří se postarají o soundtrack, s příběhem zase pomáhá Dave Grossman. Vrací se také Dominic Armato, dabér Guybrushe Threepwooda. Snad budete souhlasit, že je s touto partičkou zaděláno na další povedené dobrodrůžo.

Přiložený teaser pak napovídá, jak bude pokračování vypadat. Vydavatelství Devolver Digital již potvrdilo, že adventura vyjde během letošního roku, konkrétní termín však zatím neprozradilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama