Rodina PlayStation Studios se opět rozrostla, Sony kupuje Firewalk Studios
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Rodina PlayStation Studios se opět rozrostla, Sony kupuje Firewalk Studios

Rodina PlayStation Studios se opět rozrostla, Sony kupuje Firewalk Studios

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 4. 2023 08:00

Přesně před dvěma roky jsme informovali o novém partnerství mezi Sony a Firewalk Studios. Obě strany jsou ze spolupráce evidentně nadšené, tým byl totiž přivítán v rodině PlayStation Studios.

Reklama

  • Sony oznámila akvizici Firewalk Studios
  • Jde již o 20. studio pod hlavičkou PlayStation Studios
  • Tým nyní pracuje na AAA multiplayerové střílečce

Studio skrývá obrovský potenciál díky talentovaným vývojářům, kteří dříve působili například v Bungie, Respawn Entertainment nebo Raven Software. Pro Sony nyní vytváří AAA multiplayerovou střílečku.

PlayStation se spojuje s Firewalk Studios. Společně vytvoří multiplayerový titul
i Zdroj: Hrej.cz

PlayStation se spojuje s Firewalk Studios. Společně vytvoří multiplayerový titul

Sony stále razí svou strategii exkluzivních titulů, které tradičně přináší vysokou kvalitu. Bloomberg sice nedávno vydal…

23. 4. 2021 13:30

V oznámení ohledně akvizice stojí, že Sony již zastřešuje 20 first-party týmů. Nové členy přivítal Jim Ryan, šéf Sony Interactive Entertainment studio pochválil za jeho odbornost a vášeň pro tvorbu výjimečných multiplayerových her. “Jsem si jistý, že jeho chystaný projekt bude silným přírůstkem v portfoliu PlayStation Studios,” řekl s tím, že zkušenosti vývojářů a jejich přehled ohledně live service modelu budou klíčové pro další růst značky PlayStation.

Pár slov utrousil také Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios. Autoři svým inovativním přístupem k vyprávění a schopností vytvořit kvalitní gameplay údajně předčili očekávání na straně Sony. A právě tím si zajistili pozvánku mezi first-party studia.

Kolik za Firewalk zaplatí, to už zpráva neprozrazuje. Skoro se zdá, že si Sony chtěla studio pojistit, aby náhodou nepřišla nabídka od konkurence. Je možné, že se brzy dočkáme oficiálního představení chystaného projektu. O něm toho zatím nic moc nevíme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama