Rockstar ustupuje, z vylepšené edice GTA V odstranil modely transvestitů či panenky s výměnnými intimními partiemi
i Zdroj: Rockstar
Grand Theft Auto V Novinka Rockstar ustupuje, z vylepšené edice GTA V odstranil modely transvestitů či panenky s výměnnými intimními partiemi

Rockstar ustupuje, z vylepšené edice GTA V odstranil modely transvestitů či panenky s výměnnými intimními partiemi

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 4. 2022 10:13

Fanoušci studia Rockstar se situace, která právě nastala, značně oprávněně obávali. Série GTA je známá svou parodií současné doby a situace především v USA, k čemuž patří zesměšňování menšin. Jednu z nich ale Rockstar s next-gen verzí GTA V posměšků ušetřil.

Reklama

  • Rockstar odstranil z vylepšené verze GTA V modely draq queens
  • Studio se k situaci oficiálně nevyjádřilo, hráči si změny všimli sami

Jak si hráči všimli, studio učinilo ve hře několik změn, které by nejspíše měly zmírnit parodii draq queens. První změnou bylo odstranění panenky Captain Spacetoy, která lákala na výměnu intimních partií. Odstranění se dočkali také karikatury transvestitů či draq queens, které se spawnovaly před kluby Cockatoos. V původní verzi jsou modely stále přístupné, avšak studio znemožnilo spuštění dialogů, v nichž se postavy zmiňovaly o používání hormonů.

Rockstar se o změnách nikde oficiálně nezmínil a není jasné, kvůli čemu ke změně došlo. Jednou z možností je dopis hnutí Out Making Games, které požadovalo zmírnění transfobie, a to na základě článku Kotaku z minulého roku.

Samozřejmě tento krok není fanoušky GTA vítán. Spíše než agresivní nadávky ale fanoušci zmiňují, že těmito kroky se GTA pomalu zbavuje své základní nátury parodického ztvárnění současných problémů a situace nejen v USA, ale v celém světě. Dle některých komentářů se v budoucnu GTA vyhne satiře úplně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama