Roblox znásobil výnos, za rok 2021 vynesl 1,9 miliardy dolarů, analytiky ale zklamal
i Zdroj: Roblox Corp.
Roblox Novinka Roblox znásobil výnos, za rok 2021 vynesl 1,9 miliardy dolarů, analytiky ale zklamal

Roblox znásobil výnos, za rok 2021 vynesl 1,9 miliardy dolarů, analytiky ale zklamal

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 2. 2022 12:14 1

Autoři platformy Roblox se pochlubili finančními výsledky za loňský rok. Dokázali, že se projektu mimořádně daří, celkový výnos se totiž zvýšil o 108 % na 1,9 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba 40,56 miliardy českých korun. Výsledná čísla ale nesplnila očekávání analytiků na burze a hodnota akcií se výrazně propadla.

Reklama

  • Roblox meziročně zvýšil výnosy o 108 %
  • Také láká více aktivních hráčů
  • Nedosáhl ale očekávání analytiků Wall Streetu a akcie se propadly

O polovinu se zvýšil denní průměr uživatelů, konečná hodnota se zastavila na 45,5 milionech hráčů každý den. Jen ve čtvrtém kvartálu došlo k nárůstu výnosů o 82 % oproti předchozímu roku.

Roblox vstoupil na burzu, je větší než EA
i Zdroj: Hrej.cz

Roblox vstoupil na burzu, je větší než EA

Studio Roblox Corporation už před nějakou dobou oznámilo, že se chystá vstoupit na burzu skrze přímou veřejnou nabídku.…

11. 3. 2021 09:44

I když jde na pohled o velký úspěch, výsledky Roblox Corp. nesplnily očekávání burzovních analytiků. Jde o historicky první kompletní roční výkaz od vstupu Robloxu na akciový trh v březnu roku 2021. Růst je však pomalejší, než statistici očekávali a v minulých letech byl, i v souvislosti s dopady pandemie, výrazně silnější. Následkem toho se hodnota akcií po zavření trhu propadla až o 16 procentních bodů. 

Roblox se i přes komerční úspěch v loňském roce potýkal s řadou problémů. Stále se objevuje v hledáčku finančních společností, které kritizují byznysový model zaměřený na děti. Bojoval také s obří žalobou kvůli právům na užití populární hudby, několik dní nefungoval kvůli výpadku služeb a v současnosti také prochází zásadní přestavbou ve své čínské mutaci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama