Roblox byl tři dny mimo provoz kvůli chybě serverů, komunita žádá odškodné
i Zdroj: Hrej.cz
Roblox Novinka Roblox byl tři dny mimo provoz kvůli chybě serverů, komunita žádá odškodné

Roblox byl tři dny mimo provoz kvůli chybě serverů, komunita žádá odškodné

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 11. 2021 11:57 2

Roblox už v dnešní době zná většina hráčů, i když s ním řada z nich nemusela přijít přímo do styku. V současnosti jde o jednu z nejpopulárnějších her na světě, a to zejména díky komunitě mladších hráčů. Podobně populární hry se většinou nepotýkají s většími technickými problémy a odstávkami, což ale pro Roblox neplatí – v posledních třech dnech totiž hra vůbec nefungovala.

Reklama

  • Jedna z nejpopulárnějších her Roblox tři dny nefungovala
  • Šlo o chybu v komunikaci serverů
  • Komunita vyžaduje kompenzace

První problémy se objevily o půlnoci mezi 28. a 29. říjnem. V tu chvíli přestal fungovat jak samotný klient hry, tak její webové stránky. Hráči si samozřejmě začali okamžitě stěžovat, v té době totiž běžela speciální promo akce s řetězcem rychlého občerstvení Chipotle, během které mohli hráči získat burrito zdarma. Vývojáři ale příliš sdílní nebyli, 29. října pouze informovali o tom, že na nápravě pracují.

Chybu se nicméně nepodařilo napravit nejen v následujících hodinách, ale i dnech. 30. října vývojáři stále hledali příčinu problémů, přičemž potvrdili, že nejde o výpadek kvůli spolupráci ani konkrétní minihře. Až 31. se konečně tvůrcům podařilo chybu odhalit a dnes ráno se infrastrukturu Robloxu konečně podařilo obnovit.

Až po tomto úspěchu vývojáři konkrétněji popsali, v čem byl problém – údajně šlo o technickou chybu v backend komunikaci serverů, kvůli kterému spolu servery nemohly vzájemně komunikovat. Jakmile studio dokončí analýzu, vrátí se s dovysvětlením všech problémů. Tato snaha je pochopitelná – třídenní výpadek je na takto významnou a hranou hru opravdu neobvyklý a hráči se nyní dožadují odměn za trpělivost, respektive jakési formy bolestného. O těch se ale tvůrci zatím nezmínili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama