Riot Games chce nejspíše vydat Valorant i na konzolích, naznačuje to nová pracovní nabídka
i Zdroj: Riot Games
Novinka Riot Games chce nejspíše vydat Valorant i na konzolích, naznačuje to nová pracovní nabídka

Riot Games chce nejspíše vydat Valorant i na konzolích, naznačuje to nová pracovní nabídka

Radek Raudenský

Radek Raudenský

24. 11. 2022 12:14

V roce 2020 vydalo studio Riot Games zatím největší konkurenci pro kompetitivní střílečku Counter-Strike: Global Offensive ve formě Valorantu. Hra získala velkou popularitu, a to i díky jasnému zaměření na esport. Dle dostupných informací by se zaměření studia mohlo v budoucnu rozšířit i na konzole.

Reklama

  • Valorant v budoucnu nejspíše zamíří na konzole
  • Naznačuje to pracovní nabídka studia Riot Games

Naznačují to dvě nové pracovní nabídky pro senior designera a design manažera, které zmiňují, že se případní zájemci budou soustředit na konzolové platformy. V požadavcích se pak objevuje robustní znalost konzolového FPS trhu, zkušenosti s vydáním nebo prací na alespoň jedné AAA kompetitivní konzolové hře a zkušenosti s vývojem na několika platformách, přesněji PC, mobily a konzole.

Je velice pravděpodobné, že se tato pracovní nabídka týká právě Valorantu. Riot Games jiné FPS než Valorant nevyvíjí, zároveň jde o titul, u kterého byla potvrzena mobilní verze. Není divu, že se studio bude snažit vydat hru i na konzolový trh, i když práce s ovladačem je u stříleček poměrně náročná. Warzone či Rainbow Six Siege ale již dokázali, že i kompetitivní střílečky mají na konzolích své místo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama