Riot Games brojí proti kopiím League of Legends na mobily, znovu se soudí s čínským studiem
i Zdroj: Riot Games
Mobilní hraní League of Legends: Wild Rift Novinka Riot Games brojí proti kopiím League of Legends na mobily, znovu se soudí s čínským studiem

Riot Games brojí proti kopiím League of Legends na mobily, znovu se soudí s čínským studiem

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

11. 5. 2022 12:12

Svět MOBA her na telefonu není tak rozmanitý, jako ho známe z počítačů. Když ještě nebylo možné hrát profláklé značky na telefonu a velká studia o ně nejevila zájem, hráči se museli spokojit s napodobeninami. Ty sice zdaleka nedosahovaly kvality třeba původního League of Legends, na zábavu o volných chvílích to ale stačilo. S příchodem her studia Riot Games a dalších na tuto platformu těmto kopiím však nastávají perné časy.

Reklama

  • Riot Games podává žalobu proti společnosti Moonton Technology co. pro narušení duševního vlastnictví
  • Hra byla již v minulosti stažena, objevila se však pod jiným jménem s minimem změn
  • Žaloba se netýká jen původní hry, ale i přidaných nových součástí

Riot Games v pondělí podalo žalobu pro porušení ochrany duševního vlastnictví u hry League of Legends: Wild Rift. Žalovaným v tomto případě je čínské studio Moonton Technology stojící za úsměvně pojmenovanou hrou Mobile Legends: Bang Bang. Právě tento titul je předmětem sporu, jelikož, dle vyjádření Riotu, je hra téměř přesnou kopií jejich počinu, tedy League of Legends společně s jeho mobilní verzí League of Legends: Wild Rift. 

Součástí žaloby je i vyjádření popisujující nejen hru, která je předmětem sporu, ale i nápadnou podobnost už dříve staženého titulu Magic Rush: Heroes and Mobile Legends: 5v5 MOBA. Ten byl nejen odstraněn z obchodů, ale jeho tvůrci museli zaplatit i odškodné ve výši 2,9 milionu dolarů. 

Mobile Legends: Bang Bang údajně nejen vykrádá původní hru, ale též konstantně napodobuje League of Legends v nově přidávaném obsahu, a to včetně svátečních odměn i videí a trailerů. Bang Bang přitom za dobu své existence vydělal přes 600 milionů dolarů a v roce 2019 měl dokonce svůj vlastní esportový turnaj s odměnou až 800 000 dolarů.

https://www.youtube.com/watch?v=7LGAPgy-bh4
i Zdroj: Hrej.cz
https://www.youtube.com/watch?v=7LGAPgy-bh4

Vzhledem k tomu, že soud nad Moonton Technologies co. byl již jednou vyhrán, je malá pravděpodobnost, že se nyní situace obrátí v prospěch čínských tvůrců. Trh s MOBA hrami, které se asi nejpopulárnější značce až nápadně podobají, je ale velký a zůstává otázkou, zda se Riot vydá do boje i s dalšími kopiemi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama