Return to Monkey Island se po 30 letech pokusí rozuzlit zamotaný konec Monkey Island 2
i Zdroj: LucasArts
Return to Monkey Island Novinka Return to Monkey Island se po 30 letech pokusí rozuzlit zamotaný konec Monkey Island 2

Return to Monkey Island se po 30 letech pokusí rozuzlit zamotaný konec Monkey Island 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 4. 2022 09:55

Plánovaná obroda značky Monkey Island s Return to Monkey Island osvětlí některé nejasnosti z roku 1991. Podle hlavního vývojáře Rona Gilberta, jenž vedl vývoj série u prvních dvou her, začne nová hra bezprostředně po titulcích druhého dílu, čímž vznikne prostor pro zodpovězení řady otázek.

Reklama

  • Return to Monkey Island začne bezprostředně po konci Monkey Island 2
  • Vrátíme se i na ostrov Mêlée Island

Při rozhovoru s Adventure Gamers Gilbert uvedl, že se na letošek připravované pokračování odklání od staršího konceptu Monkey Island 3, neboť řada prvků byla již použita v předchozích hrách. „Pokud bych skutečně udělal jen Monkey Island 3, jak bylo původně zamýšleno, lidé by si říkali: ‚Aha, takže jen vykrádáte [Escape from Monkey Island], popř. jen vykrádáte [The Curse of Monkey Island].‘ " Nejsem toho názoru, že lze takovou hru vytvořit, uvedl Gilbert.“ Dále ale dodal, že se svým týmem pokusí co možná nejvíce vyhovět přáním fanoušků.

„Jedna z věcí, která pro mne byla na celé této práci neskonale důležitá, bylo začít hru přímo na konci Monkey Island 2, když kráčíte zábavním parkem. Přál jsem si, aby hra začala právě tam,“ rozvedl Gilbert. Po následném dotázání, zda úvodní scéna z Return to Monkey Island skutečně odpovídá této představě, potvrdil, že ano.

Ron Gilbert oznámil Return to Monkey Island. Na pokračování pracují původní autoři, vyjít by mělo ještě letos
i Zdroj: Terrible Toybox / Devolver Digital

Ron Gilbert oznámil Return to Monkey Island. Na pokračování pracují původní autoři, vyjít by mělo ještě letos

Mezi nejvýznamnější zástupce žánru point-and-click adventur patří série Monkey Island, za níž stojí dnes již legendární Ron…

5. 4. 2022 09:00

Hlavní vývojář rovněž se svým osobitým humorem uvedl, že se vedle množství zvratů podíváme i na Mêlée Island, tj. ikonickou lokaci, kde se odehrála značná část prvního dílu. Do jaké míry bude obsažen samotný Monkey Island, prozradit nechtěl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama